Načelnik Stožera CZ RH krši odluke koje je sam donio

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i načelnik Stožera Civilne zaštite Vukovara Marijan Pavliček u slobodnom govoru u Hrvatskom saboru osvrnuo se na nepridržavanje i kršenje mjera od strane samog načelnika Stožera Civilne zaštite RH Davora Božinovića.

Prema njegovim riječima Božinović je, u društvu državnog vrha, prisustvovao košarkaškoj utakmici Hrvatske i Brazila, koja se održala prije dva dana u Splitu na kojoj je bilo nazočno oko 2.000 gledatelja. – Iako po važećoj Odluci o nužnim epidemiološkom mjerama od dana 18. lipnja koju je potpisao sam Božinović u članku 2. Jasno stoji da „ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i najmanje 1.5 metara na otvorenom prostoru, obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski”. Na toj utakmici sam Načelnik stožera CZ RH Davor Božinović uočen je bez zaštite maske na udaljenosti od svega nekoliko desetaka centimetara od svojih najbližih suradnika, rekao je Pavliček.

Dodaje i kako je nepojmljivo da Načelnik stožera CZ-a RH se ne pridržava odluka koje je sam potpisao. – Koja se poruka time šalje našim sugrađanima? Poštovani gospodine Božinović nemojte podcjenjivati zdrav razum naših sugrađana. Očekujem od Davora Božinovića da se u najmanju ruku ispriča našim sugrađanima zbog ne pridržavanja mjera koje sam potpisuje i donosi, a kojih se moraju pridržavati svi naši sugrađani, istakao je Pavliček.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print