Ruža Tomašić odlazi u mirovinu!

Danas je u Hrvatskom saboru održana tiskovna konferencija na kojoj je europarlamentarna zastupnica Hrvatskih suverenista Ruža Tomašić najavila svoj odlazak u mirovinu.


Na početku tiskovne konferencije medijima se obratio Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i dopredsjednik Hrvatskih suverenista. Istaknuo je kako je izuzetno ponosan na Ružu Tomašić koja odlazi u mirovinu nakon impresivne političke karijere u kojoj je napravila izuzetno puno pozitivnih stvari za hrvatski narod, a karijeru je završila bez ijedne mrlje. Na zadnjih Europskim izborima Ruža Tomašić bila je izabrani eurozastupnik s osvojenim najvećim brojem preferencijalnih glasova što puno govori o njenoj popularnosti. Podsjetio je na njenu borbu protiv narko- mafije, posebno na otoku Korčuli tijekom mandata u Hrvatskom saboru i njenu borbu za hrvatske ribare u Europskom parlamentu.


Nakon Pavličeka medijima se obratila Ruža Tomašić:
Doista je vrijeme za moju mirovinu. Završila sam svoju borbu za hrvatske ribare i sada mirno mogu u mirovinu koju sam toliko željela. Drago mi je i počašćena sam što će me u Europskom parlamentu mijenjati Ladislav Ilčić, a u Hrvatskom saboru Marko Milanović Litre. To su mladi i obrazovani ljudi koji su već dokazali da su im Hrvatski interesi na prvom mjestu.

Marko Milanović Litre zahvalio se gospođi Tomašić koju izuzetno cijeni kao političarku a još više kao osobu na požrtvovnosti koju je uložila u ostvarenje ciljeva koje je zacrtala, te zahvalio na ukazanom povjerenju.


Ladislav Ilčić zahvalio je Ruži Tomašić na svemu što je učinila za Hrvatsku. Istaknuo je kako će u Europskom parlamentu nastaviti borbu za hrvatske ribare kao dio grupe Europskih konzervativaca i reformista. Također, namjerava se uključiti u Odbor za industriju istraživanja i energetiku kako bi se izborio za više subvencija za nisko energetsku gradnju i za obnovljive izvore energije kako bi hrvatskim obiteljima smanjili troškove za režije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print