Osnovan ogranak Hrvatskih suverenista za grad Split

Hrvatski suverenisti osnovali su ogranak u Splitu, a za predsjednika je jednoglasno izabran Lovro Meštrović. Zamjenik je Srećko Listeš. Osnivačku skupštinu u hotelu Park pratili su saborski zastupnici Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović, ujedno i čelnik stranke te Marko Milanović Litre.

– Jedno od pitanja je možemo li optimizirati rad gradske uprave i je li prekobrojan broj zaposlenih. Moj dojam je da jest i da treba riješiti glavu da bi se tijelo razvijalo. Sistematizacija je dakle prvi cilj, drugo inzistirat ćemo na transparentnosti, znam da nije originalno, ali je u praksi siromašno primijenjeno. Moraju se znati tokovi novca, da svaki građanin vidi koliko je novca uloženo u kulturi, koliko u komunalu, transparentnost je ključ protiv korupcije – govorio je Meštrović.

– Zašto ne bi doveli neke tvrtke, visoke tehnologije u Split, poput Rimca i njegovu tvornicu – poručio je Meštrović.

U govoru je podsjetio i na svoj aktivizam, referendum protiv Istanbulske konvencije, braka kao životne zajednice muškarca i žene, pa i na protivljenju dizanja zastave duginih boja na štandarcu na Pjaci.

–  Nažalost, podignuta je na Matejuški, to se neće dogoditi dođu li suverenisti jer LGBT zajednice rade protiv obitelji – mišljenja je Meštrović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print