„Show must go on” ili o novom domaćem eksperimentu

Lijevo-liberalna agenda mora ići dalje. Tako misle i djeluju lijevo-liberalne stranke i udruge civilnoga društva u svijetu, kao i naše domaće, svim snagama nastojeći srušiti dosadašnje tisućljetne vrijednosti svojim „progresivnim” eksperimentima. Takvi „progresivci”, domaći i strani, neprestano se u nametanju svojih vrijednosti pozivaju na razum i znanost, a kad ono – njihovo shvaćanje braka, abortusa, spola i roda – potpuno je iracionalno i proturječi suvremenoj znanosti, kao i onoj znanosti prije tisuću godina, dvije tisuće godina, tri tisuće, ma oduvijek. Samo je pitanje vremena kad će htjeti jurnuti u izmjenu udžbenika biologije, genetike i medicine prilagođavajući ih svojoj agendi jer, eto, ništa više ne smije ostati kao prije. Zato nije pretjerano konstatirati da se današnje fanatično i verbalno agresivno krilo liberala, koji vole sami sebe nazivati liberalnim demokratima, bore za pobjedničku lentu u manipuliranju i svjetonazorskom sakaćenju znanosti s jednom drugom totalitarističkom ideologijom – komunizmom.

I eto, taman kad je hrvatsko društvo pomislilo kako je ustavnom definicijom zaštitilo brak koji svoj temelj ima u samoj ljudskoj prirodi i koji jedini omogućuje opstanak čovjeka i naroda (a istovremeno institucionalno vodeći računa o našim sugrađanima koji ne dijele tu definiciju braka kroz zakon o životnom partnerstvu), bilo je sasvim racionalno misliti da takva ustavna definicija braka posljedično ima presudan utjecaj i na zakonske odredbe o udomljavanju i posvajanju djece bez roditeljske skrbi. I ima. Dok drugačije ne kaže Ustavni sud zapetljavši se u svoje svjetonazorske akrobacije glumeći zakonodavnu vlast. Zakonske odredbe o udomiteljstvu i posvajanju jasno i nedvosmisleno ne ostavljaju mogućnost za udomljavanje i posvajanje djece bez roditeljske skrbi od strane istospolnih parova. Međutim, agresivne fundamentalističke lijevo-liberalne „progresivne” stranke i udruge kod nas i u svijetu s mašinerijom prevladavajućih medija vrše pritisak na svim razinama društva smišljajući i koristeći raznorazne termine kojima etiketiraju neistomišljenike. To je njihov način. Svaki građanin ili skupina ima pravo artikulirati svoje društveno-političke poglede. Problematično ili tragikomično je što su lijevo-liberalni „progresivci” sebe proglasili jedinim tumačima ljudskih prava i slobode govora. Ali građani tradicionalnog i manje ili više konzervativnog nazora sigurno neće sjediti prekriženih ruku. Događa se polagano buđenje na konzervativnoj građanskoj sceni, baš onako kako sugerira termin „konzervativno” – polagano, bez velikih lomova, sigurnom nadogradnjom sadašnjosti na prošlosti, a prema budućnosti.

Hrvatska konzervativna stranka kao promicateljica tradicionalnih vrijednosti, ali i svake nove vrijednosti koja može proći test vremena, zajedno sa političkim opcijama i udrugama civilnoga društva bliskog društveno-političkoga programa, snažno će podupirati i sudjelovati u svim društvenim akcijama koje imaju za cilj obranu tradicionalnih vrijednosti koje u okviru mogućega mogu osigurati stabilni napredak pojedinca i društva, a u ovome konkretnom slučaju pravo svakoga djeteta bez roditeljske skrbi pri udomljavanju i posvajanju na oca i majku ili tatu i mamu,  a ne roditelja 1 i roditelja 2. Svi pokušaji nasilnoga nametanja onih vrijednosti koje nisu odraz volje hrvatskih građana, volje koja se reflektira u Ustavu i konkretno zakonskim odredbama o udomiteljstvu i posvajanju, izazvat će snažnu reakciju primjerenu dostojanstvenim demokratskim načelima. Ukradeni referendumi, nametnuta Istanbulska, zadiranje Ustavnog suda u temeljno pravo djece na oca i majku. Granica je podvučena.

Borko Jurčević, predsjednik Odbora za obitelj, demografiju i iseljeništvo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print