Obilježena 28. obljetnica stradanja Bogdanovaca

Obilježena je 28. obljetnica stradanja civila i branitelja Bogdanovaca, a polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, počast poginulim braniteljima i civilima u obrani Bogdanovaca predvođeno predsjednika Hrvatske konzervativne stranke i zamjenikom gradonačelnika Grada Vukovara, Marijanom Pavličekom.

Jedina veza Vukovara s ostatkom Hrvatske bili su upravo Bogdanovci, i to preko takozvanog kukuruznog puta. 10. studenog 1991. otpor branitelja Bogdanovaca je slomljen, čime je neizbježan bio i pad grada Vukovara.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček istaknuo je važnost Bogdanovaca u samom uvodu u ratna događanja. „Obranu Vukovara i Bogdanovaca moramo gledati zajednički jer su Bogdanovci bili jedina veza, jedini cjeloviti obrambeni prostor u posljednjim trenutcima, čijim padom su nažalost i Vukovarci izgubili posljednju šansu i nadu da će se Vukovar moći obraniti. Bogdanovci su uistinu dali veliki obol na istočno slavonskom bojištu, a ovdje je čak 133 osoba izgubilo svoj život, od toga 89 samih mještana Bogdanovaca“ kazao je Pavliček.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print