Pavliček: Vlada poziva njegovatelje srbočetničkih ideala koji u Novom Sadu slave ratnog zločinca

Hrvatska konzervativna stranka i Hrvatski suverenisti najoštrije osuđuju provokaciju Vojske Srbije koja je u suradnji s Ministarstvom odbrane Srbije danas otkrila spomen-ploču generalu-majoru Mladenu Bratiću, zapovjedniku napada srbočetničkih snaga Jugoslavenske narodne armije koji je 2. studenoga 1991. godine poginuo kod Borova naselja.

Otkrivanje spomen-ploče srbočetničkom generalu-majoru Bratiću je sramotno. Ovo je jedan u nizu primjera na koji način trenutna vlast u Srbiji gleda na srbočetničku agresiju na Vukovar i Hrvatsku. Ratni zločinci se u Srbiji hvale i slave, a Hrvatska vlada poziva njegovatelje srbočetničkih ideala tj. “vrhovnog komandanta” oružanih snaga Republike Srbije u glavni grad svih Hrvata da nas uči o “europskim vrijednostima”.

Sramotno je da se žrtva Vukovaraca u tišini, iz dana u dan, omalovažava upravo od onih koji su počinili jednu od najvećih civilizacijskih sramota. Očekujemo da Ministarstvo vanjskih poslova pošalje hitnu prosvjednu notu te da najoštrije osudi postavljanje spomen-ploče i poduzme sve dopuštene diplomatske mjere da se ista ukloni.

Marijan Pavliček
predsjednik HKS-a i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print