Suverenisti u Osijeku: Srbija ne može u EU dok ne ispuni četiri glavna uvjeta


U okviru akivnosti vezanih uz nadolazeće izbore za Europski parlament predstavnici i članovi platforem Hrvatski suverenisti održali su u utorak, 2. ožujka u Osijeku tribinu pod nazivom „Budućnost hrvatskog i europskih društava“.

Riječ je o tribinama koje predstavnici HKS-a, HRAST-a, HSP AS-a i UHD-a održavaju diljem Hrvatske kako bi hrvatske građane i domoljube detaljno upoznali sa stavovima i pogledima vodećih hrvatskih suverenista o aktualnim gospodarskim, kulturnim, međunarodnim i političkim temama koje dominiraju hrvatskom i političkom scenom.

Tim povodom velikom broju Osječanki i Osječana obratili su se predsjednik HKS-a i dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček, predsjednik stranke HRAST – Pokret za uspješnu Hrvatsku Ladislav Ilčić, predsjednik HSP AS-a Hrvoje Niče, predsjednik UHD-a Dražen Bogdan, predstavnica građanske inicijative Istina o Istanbulskoj Kristina Pavlović, koordinator građanske inicijative Hrvatski bedem general Željko Sačić, predstavnice udruga poginulih i umrlih branitelja Domovinskog rata Tanja Polić Marković i Rozalija Bartolić te Pero Kovačević i dr. Ivana Pavić.

Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček pozvao je okupljene da u što većem broju izađu na izbore za Europski parlament i svoj glas daju onim kandidatima koji će štititi interese hrvatskog naroda, a kao primjer je istaknuo najaktivniju hrvatsku eurozastupnicu Ružu Tomašić koja je pokazala da se u Europskom parlamentu uvažavaju interesi i glas relativno male države kao što je Hrvatska. “Definitivno je da Hrvatska treba zauzeti čvršći stav u procesu pristupanja Srbije Europskoj uniji sve dok ne ispuni kriterije kao što su pitanje nestalih, povratak otetog kulturnog blaga, određivanja granice na Dunavu i plaćanje ratne odštete”, naglasio je Pavliček.

Predsjednik HSP AS Hrvoje Niče istaknuo je kako nadolazeći izbori za Europski parlament predstavljaju pravi izazov za domoljubnu Hrvatsku. “Ako uspješno položimo ovaj ispit bit će to putokaz za ostvarenje konačnog cilja, izgradnje pobjede na parlamentarnim izborima”, naglasio je.

“Zajedništvo među domoljubnim opcijama najveći je strah i noćna mora onima koji nikada nisu željeli Hrvatsku jer upravo oni znaju kako Hrvatskoj i hrvatskom narodu niti najveće opasnosti ne mogu ugroziti opstojnost ako se držimo zajedno! Ova platforma od svog starta uzdigla se iznad stranačkog promišljanja ostvarivanja političkih rezultata te nikome na listi nije bitan osobni ili stranački uspjeh već je istinski cilj zajednički uspjeh hrvatskih suverenista koji se može ostvariti isključivo zajedništvom političke misli i svih domoljubnih stranaka, a ne salonskim desničarenjem“, istaknuo je između ostaloga Niče.

General Željko Sačić istaknuo je da “Hrvatski suverenisti istinski zastupaju hrvatske interese za razliku od globalista u koje ubrajamo neprincipijelnu koaliciju HDZ-SDP-Amsterdamsku koaliciju-Beljak-Vučić jer oni već ionako u koaliciji u Bruxellesu sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem”. Pozvao je sve hrvatske građane da na predstojećim izborima za Europski parlament svoj glas daju Hrvatskim suverenistima jer se oni “jedini zalažu za istinsku zaštitu svih tradicionalnih vrednota hrvatskog čovjeka”.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print