HSP AS se priključio Hrvatskim suverenistima

U četvrtak 21. ožujka 2019. godine u dvorani Ivan Kukuljević u Hrvatskom saboru održana je konferencija za medije na kojoj je Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) pristupila političkoj platformi Hrvatskih suverenista.

Povelju o zajedništvu i političkoj suradnji s Hrvatskim suverenistima potpisao je u ime HSP-AS-a predsjednik Hrvoje Niče. Tom je prilikom istaknuo: „HSP AS će zajedno sa svim suverenističkim snagama izaći na predstojeće europske i predsjedničke, a svakako i na izbore za Hrvatski sabor sljedeće godine. Hrvatski narod traži upravo ovakvu političku opciju koja neće biti poslušnik globalističkim lobijima već će suverenistički zastupati hrvatske interese, vrijednosti i identitet“.

Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke istaknuo je važnost zajedništva: „Veseli nas odluka HSP AS-a da zajedno sa ostalim suverenistima gradi ovu političku platformu i da zajedno izađemo na izbore. Nakon desetljeća odnarođene vlasti hrvatskom društvu se napokon nudi istinska suverenistička opcija koja će raditi za svakog hrvatskog pojedinca pa tako i za čitav hrvatski narod. Mi se ovdje stavljamo u službu naroda i danas tražimo zrelost političara i zajedništvo svih koji žele Hrvatsku kao suverenu državu. Lavina ujedinjenja je pokrenuta i više se nikako neće moći zaustaviti. U Hrvatskoj se budi suverenizam”, rekao je Pavliček.“

Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast, ovom je prilikom istaknuo kako „u današnje vrijeme kada su vrijednosti koje kao narod baštinimo stoljećima ozbiljno ugrožene procesima globalizacije zajedništvo svih suverenističkih snaga jednostavno nema alternativu“. „Hrast će kao i dosad zajedno sa svojim političkim partnerima vjerodostojno zastupati kršćanske vrijednosti i vjerodostojnost u političkom izričaju. Jedino taj koncept koji se temelji na dostojanstvu svake osobe može na potpuni način integrirati u društvo djecu i ljude sa Downovim sindromom čiji dan danas obilježavamo“, naglasio je Ilčić.

Platfomu Hrvatskih suverenista, kojoj se danas priključio HSP AS, čine Hrvatska konzervativna stranka, Hrast, Ujedinjeni hrvatski domoljubi, građanske inicijative Hrvatski bedem i Istina o Istanbulskoj, udruge udovica poginulih i umrlih branitelja Domovinskog rata te niz poznatih osoba iz političkog i javnog života.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print