Ruža Tomašić u Vukovaru: Birajte ljude koji su dokazali da rade za Hrvatsku, a ne one koji lijepo pričaju bajke

Hrvatski suverenisti, politička platforma koja okuplja Hrvatsku konzervativnu stranku (HKS), Hrast, građanske inicijative Istina o Istanbulskoj i Hrvatski bedem, brojne braniteljske udruge te od četvrtka i Ujedinjeni hrvatski domoljubi, održali su u petak Vukovaru javnu tribinu u okviru pretkampanje za predstojeće izbore za Europski parlament.

U punoj dvorani Ružičkine kuće u Vukovaru okupljenima su se obratili zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica HKS-a Ruža Tomašić, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke i dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček, predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić, zastupnik Hrasta u Hrvatskom saboru Hrvoje Zekanović, umirovljeni general i predsjednik građanske inicijative Hrvatski bedem Željko Sačić i predsjednica Udruge obitelji umrlih Hrvatskih branitelja Tanja Polić Marković.

Uz brojne Vukovarce, skupu su nazočili i predsjednik Županijskog vijeća HKS-a Vukovarsko-srijemske županije Martin Kordić, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Josip Jakopović, predsjednik Udruge branitelja 6. bojne HOS-a Dinko Zoraja, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara Franjo Šoljić, predsjednik Odbora za branitelje HKS-a Grada Vukovara Predrag Mišić te volonteri GI Istina o Istanbulskoj. Video porukama skupu su se obratili nedavni član Hrvatskih suverenista Pero Kovačević i predsjednica građanske inicijatie Istina o Istanbulskoj Kristina Pavlović, a u okviru programa prikazan je i film o stvaranju Hrvatskih suverenista.

Goste je u ime domaćina, Gradske organizacije GO HKS-a Grada Vukovara pozdravio njezin predsjednik Filip Sušac koji je pozvao nazočne da izađu na izbore za Europski parlament 26. svibnja i glas daju kandidatima Hrvatskih suverenista.


Marijan Pavliček: Vjerujem da napokon zavladati politička opcija koja će račune polagati hrvatskom narodu

Predsjednik HKS-a i vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček rekao je kako su “pred nama važni europarlamentarni izbori” i kako je važno da u Europski parlament izaberemo “ljude koji imaju svoje mišljenje i koji će zastupati interese onih koji su ih izabrali”. Govoreći o radu eurozastupnice i dopredsjednice HKS-a Ruže Tomašić rekao je kako je “kao najaktivnija hrvatska eurozastupnica pokazala kako se iz jedne naizgled male Hrvatske može boriti za hrvatski narod”. Istaknuo je da Tomašić “polaže račune svima nama koji smo joj dali povjerenje”, a ne “bruxelleskim moćnicima kao što na žalost to rade naše političke elite”.

“Dosta je bilo političara koji odlaze u Bruxelles klanjati se. Dosta je političara koji su Hrvatskoj nametnuli Istanbulsku konvenciju, koji su besprijekorno poslušali europske moćnike i prihvatili Marakeški sporazum, koji blagonaklono gledaju na ulazak Srbije u Europsku uniju bez gotovo ikakvih uvjeta što se tiče Hrvata u Vojvodini, vraćanja otetog kulturnog blaga i plaćanja ratne odštete, koje nitko ne spominje. Dosta je bilo političara koji preko noći žele uvesti euro i prikazuju to kao dar s neba”, naglasio je u govoru Pavliček dodajući kako je u devedesetih godina “previše krvi proliveno za ovu državu i za nacionalne simbole da bi ih se olako odrekli”.

“Dosta je bilo političara koji za Domovinski rat kažu da su to bili ‘tamo neki sukobi devedesetih’ i onih kojima je koalicija sa SDSS-om sasvim normalna”, nastavio je Pavliček. Upitao je “kome je normalno koalirati sa strankom čiji je suosnivač bio ratni zločinac Goran Hadžić”, dodajući kako je “u današnjoj Hrvatskoj, izgleda, sve to normalno”.


Naglasio je kako je Hrvatskoj dosta političara o problemu iseljavanja Hrvata u proteklih pet godina od ulaska Hrvatske u EU govore da su “granice otvorene i da je to mobilnost”.

“Nitko ne spominje demografsku katastrofu u Hrvatskoj, pogotovo ovdje u Slavoniji. I zato je krajnje vrijeme da hrvatski narod, jer ja još vjerujem da u njemu ima hrabrosti i prkosa, izađe na ove izbore i kaže ‘dosta je’ takvoj politici, da izađe na izbore i izabere predstavnike koji će polagati račune malom čovjeku, onom zadnjem u redu jer i njegov glas vrijedi isto kao i glas nekog gospodina u Zagrebu”, rekao je Pavliček dodajući kako veliki interes za skup Hrvatskih suverenista znači da su “ljudi u ovoj platformi i ovim strankama i građanskim inicijativama prepoznali one koji su se svojim radom dokazali na lokalnoj, parlamentarnoj nacionalnoj razini i na europarlamentarnoj razini i ljude koji nemaju putra na glavi i koji su u svojoj političkoj karijeri radili za interese hrvatskog naroda i hrvatskog čovjeka”.

“Nemojmo dopustiti da nam nameću komplekse malog naroda i genocidnog naroda, što i danas žele provlačiti, i to ne samo od Drugog svjetskog rata nego i Domovinskog rata. Žele nam povijest promijeniti i istrijebiti korijene ovog naroda, ali dok je god nas ovdje u tome neće uspjeti”, istaknuo je Pavliček dodajući kako Hrvatski suverenisti neće stati. “Nakon 20 godina desni politički spektar u Hrvatskoj će se objediniti i ujediniti jer zajedništvo nema alternative”, naglasio je dodajući kako će “već sljedećeg petka Suverenistima pristupiti još jedna pravaška stranka, a do kraja izbora još nekoliko njih”. “Vjerujem da ćemo ostvariti odlične rezultate i da će napokon zavladati politička opcija koja će račune polagati hrvatskom narodu”, rekao je na kraju Marijan Pavliček pozdravivši okupljene pozdravom “Bog i Hrvati”.

Ruža Tomašić: Svojim radom sam pokazala i dokazala da sam u Bruxellesu štitila interese Republike Hrvatske i hrvatskog naroda


Najaktivnija zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić pozvala je Vukovarce da daju glas “onome tko je radio za hrvatske interese, onome tko nije išao u Bruxelles po mišljenje nego sa svojim mišljenjem”

Podsjetila je kako je prije godina upozoravala da Hrvatska nije spremna za ulazak u EU i to se pokazalo točnim jer Hrvatska i danas uplaćuje u EU više novca nego što povlači iz EU fondova.

“Imamo na raspolaganju 11 milijardi eura, a mi smo od toga izvukli samo 16 posto, i to je živa istina”, naglasila je Tomašić.

Govoreći o odnosu aktualnih vlasti prema EU, rekla je kako se svi “kunu da rade za Hrvatsku, a kada dođu u EU, onda tamo pitaju što žele od nas i kako žele da se ponašamo”. “Svi su oni tamo od nekoga poslani, a ja vama vjerujem i znam da ste izabrali one koji rade pošteno i koji će raditi pošteno”, rekla je Tomašić. Govoreći o svojoj kandidaturi, Tomašić je objasnila zašto će se kandidirati i na ovim izborima iako je najavljivala da će nakon isteka mandata ići u mirovinu, što ju je pitala jedna novinarka.

“Nakon mojeg izvješća o ribarstvu trebao se održati razgovor između Europske komisije, Europskog vijeća i treće strane, odnosno mene kao predsjednice Odbora za ribarstvo. To toga nije došlo jer hrvatski predstavnici u Oboru za ribarstvo nisu inzistirali da to dođe na dnevni red”, rekla je Tomašić dodajući kako ta posao želi završiti jer o tome ovisi 10.000 radnih mjesta u Hrvatskoj. “Vjerujem da su naši ribari to zaslužili”, naglasila je Tomašić dodajući kako je htjela biti članica Odbora za poljoprivredu, ali u tome nije uspjela. “Bila sam Odboru za regionalni razvoj i uspjela sam kroz svoja izvješća ishoditi da Hrvatska dobije 150 milijuna eura. Svojim radom sam pokazala i dokazala da sam tamo otišla štititi interese Republike Hrvatske i hrvatskog naroda”, rekla je Ruža Tomašić.

Govoreći o tome kako je branila Hrvatsku u Bruxellesu, Tomašić je istaknula kako joj “niti jednom nije palo na pamet da se pokunjim kada su govorili ‘vi ste mala nacija, što vi hoćete?”.

“Rekla sam im želim isto što i vi, jer mi smo ravnopravna država članica”, rekla je Tomašić. Podsjetila je na svoju borbu za hrvatski jezik u EU, koji još nije ravnopravan iako je prema Lisabonskom ugovoru jedan od 24 službena jezika u Europskom parlamentu. “Od 2014. sam inzistirala da hrvatski jezik bude ravnopravan, ali on to još nije. Sada kažu da od 2019. do 2024 opet neće biti ravnopravan i, vidjeli ste, da sam se pobunila zbog toga. Zatražila sam pismeni odgovor na pitanja zašto, u čemu je problem i kako se može riješiti?”, naglasila je Tomašić dodajući kako “nije istina kada kažu da smo mali i da ne možemo”. “Možemo samo ako hoćemo raditi i ako imamo svoje mišljenje, a vi znate dobro tko ide tamo sa svojim mišljenjem, a tko ide po svoje mišljenje”, rekla je Ruža Tomašić koja se osvrnula i na učestalo korištenje izraza ‘šahovnica’ što smatra pogrešnim.

“Puno puta ovdje sam čula da se za hrvatski grb kaže ‘šahovnica’. Šahovnica je ploča na kojoj se igra šah. Mi imamo hrvatski grb”, naglasila je dodajući kako si izraz šahovnica “izmislili oni koji ne žele čuti riječ hrvatski grb jer im izađe pjena na usta”. Upozorila je kako u Europskom parlamentu i dalje često govore o Domovinskom ratu kao građanskom ratu.

“Zašto tako govore?. Zato što ne znaju drukčije i jer su im neki lobiji iz Srbije tako rekli”, kazala je Tomašić i upitala: “A gdje su hrvatski lobisti i veleposlanici?”.

“Puno zastupnika nema pojma što se ovdje događalo, a naši veleposlanici su, izgleda, svrha sami sebi”, naglasila je Tomašić i dodaj kako za veleposlanike treba birati ljude koji vole Hrvatsku i koji znaju što treba napraviti i koji će štititi interese Republike Hrvatske”.

“Mali smo ali tu smo gdje jesmo idemo napraviti najbolje što možemo. Ne možemo očekivati da će nam Bruxelles dati što želimo i za sve se moramo sami izboriti. Mislili smo Hrvatska je raj na zemlji i da nas svi vole te da je dovoljno je da se samo pojavimo. Ma nije dovoljno. Oni hoće naše more, naša poljoprivredna zemljišta”, naglasila je Tomašić argumentirajući to primjerom Nizozemske. “Nizozemci kažu da treba 15 godina da se njihovo zemljište očisti od pesticida i tada sam shvatila zašto žele da se Slavonija iseli. Netko želi naše poljoprivrednu zemljište, a mi šutimo i polako se iseljavamo”, rekla je Tomašić apelirajući na mlade da ne odlaze iz Hrvatske.
“Ostanite i borite se. Može se, ali moramo biti zajedno. Ako znamo što hoćemo, znamo i kako ćemo to izboriti”, naglasila je dodajući kako u Irskoj ništa bolje jer tamo po desetero njih spava u jednoj maloj sobici.
Međutim, dodala je, mladi ne odlaze zbog novaca koliko zbog “nesposobnih uhljeba” na položajima.

“Mladi završe školu, roditelji izdvajaju od usta da ih školuju, a onda im za šefa dođe neki antitalent koji ne zna raditi i kojeg su na to mjesto postavili mamica i tatica”, rekla je Tomašić dodajući kako mladi odlaze jer im se ne gadi Hrvatska, nego takav sustav.

Istaknula je kako svoje govore na plenarnim sjednicama čita kako bi što više mogla reći u roku od jedne minute koliko je dopušteno, a da govore ne čitaju smo oni koji zagovaraju više Europe. “A više Europe znači znači ujedinjene europske države po uzoru na SAD. I to će se dogoditi ako dobijemo euro, zajedničku obrambenu i vanjsku politiku. To će biti jedna država gdje će biti gospodari Njemačka i Francuska, a mi ćemo kao za vrijeme Austro-Ugarske biti jedna regija, ako nam i to dopuste”, rekla je Tomašić.

Govoreći o problemu migranata, podsjetila je da je Hrvatska dobila kvotu od 1680 migranata i dodala kako bi Hrvatska trebala primiti kršćanske migrante jer su kršćani najprogonjeniji na svijetu. “Slavonija i Lika su pusti, a oni su veći kršćani i vjernici od nas. Kada bi njih primili, njih bi spasili, a mi ne bismo morali strahovati hoće li nas netko sutra dignuti u zrak”, rekla je Tomašić dodajući kako bi to bila normalna i zdrava politika te da kako ćemo kvotu koju smo prihvatili morati ispuniti.

Govoreći o tome kako Hrvatska nema strategiju razvoja te da su sve dosadašnje vlade provodile samo vatrogasne mjere pozvala je nazočne da ne biraju na izborima ljude koji govore kako nam je dobro i da su napravili najbolje što se moglo. “Ako je to što su napravili najbolje što mogu, onda im ne dajte da budu tu. Izaberite nekoga tko može napraviti puno više od njih”, istaknula je Tomašić dodajući kako priznaje da ne zna lijepo pričati ali da govori iskreno što misli te kako povjerenje birača dobiju političari koji lijepo pričaju bajke. “Bili lokalni. parlamentarni ili europarlamentarni izbori nemojte slušati što političari govore, gledajte što rade. Jer ako su krali i varali deset godina, radit će to i dalje, a ako su radili, radit će i dalje”, rekla je Tomašić apelirajući na birače da ne glasuju u inat nekome jer time glas daju nekome tko to nije zaslužio. “Taj će imati lijepu stolicu i neće ga više biti briga za vas. To smo radili godinama i zato smo tu gdje jesmo”, rekla je Tomašić.

Hrvatska će 1. siječnja 2020. godine preuzeti predsjedanje Europskom unijom i jako je važno kakvu će sliku o sebi prikazati svijetu, istaknula je Tomašić rekavši kako će Hrvatska za tu svrhu morati poslati oko 200 ljudi za administrativne poslove. Izrazila je nadu da Hrvatska neće doživjeti sudbinu Rumunjske kojoj se “sada svi rugaju jer su poslali smo podobne”. “Nadam se da će se naši opametiti jer od 1.1. do 30.6. 2020. steći će se glavno mišljenje o Hrvatskoj i to je prilika da izgradimo svoj image. Zato je važno da tamo ne šaljemo uhljebe”, rekla je Tomšić citirajući riječi Ante Starčevića: “Onaj tko nije svoj, ne stoji do njega čiji će biti”.
Pozvala je sve da pokažemo da smo svoji, da se brinemo za Hrvatsku i dokažimo da su iznad Hrvatske jedino Bog, pa onda Hrvati.

Ladislav Ilčić: Zajedništvo nema alternative, širite tu priču

Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić rekao je da zbog nedostatka poštivanja kršćanskih vrijednosti naš narod ne ide u dobrom smjeru. Ukazao je na prednosti brojnih obitelji, jer je znanstveno dokazano da djeca iz brojnijih obitelji pokazuju i bolje obrazovne rezultate. “Treba nam brak, obitelj, to nisu naše izmišljotine i ideologije, te vrijednosti su direktno vezane uz rezultate”, rekao je Ilčić naglasivši da će samo politička opcija koja će biti jasno vezana uz te vrijednosti i imati jasan identitet moći mijenjati Hrvatsku. “Zajedništvo nema alternative, širite tu priču”, rekao je Ilčić.

Tijekom skupa emitirana je video poruka Pere Kovačevića koji je također pozvao na zajedništvo i osnivanje jakog nacionalnog pokreta kojem će biti u fokusu hrvatski narod i država te da se biraju zastupnici koji će biti odgovorni narodu i suprotstaviti se komunističko-liberalnim, udbaškim i velikosrpskim snagama”, “HDZ to ne može, to možemo samo mi ako budemo zajedno. Onda je pobjeda izvjesna”, poručio je Kovačević.

Željko Sačić: Hrvatska je opet ugrožena od iste ideologije

General Željko Sačić iz Hrvatskog bedema upozorio je da je Hrvatska “opet ugrožena od strane iste ideologije, velikosrpstva, megakorupcije i nebrige za našu budućnost. Ugroženi su demografija, obitelj, tradicionalne vrednote i sve ono što bi trebala biti briga jedne hrvatske vlasti”, rekao je pozvavši na pružanje otpora toj nepravdi.

Naglasio je kako smo svjedoci bezobzirnog napada i duhovne agresije koja se očituje u potpisivanju “nove velike povelje o kulturnom srbizmu” zbog čega će Hrvatska opet imati problema ako se ne promijeni politika”.

“Nije lako slušati nasljednike partizanskih koljača koji šalju priopćenja da je normalno ubijati hrvatskog čovjeka, civila, vojnika i ratnog zarobljenika. Naš Ustav i naši zakoni nam omogućuju da kažemo dosta i kao samostalna suverena država želimo pričati o Domovinskom ratu”, a ne “slušati priče o partizanima anđelima”. Istaknuo je kako hrvatski narod danas nema previše alternative. “S jedne strane su globalisti kojima nisu sveti ni vjera ni obitelj ni država i koji žele sve to istaliti, a na suprotnoj strani su suverenisti”.

Rekao je Suverenisti nemaju iluzija da će svi biti izabrani, ali da je cilj da budu izabrani predstavnici koji će se moći povezati s “dragim prijateljima iz Višegradske skupine” te da Suverenisti dobiju politički status i glas u Hrvatskoj. “Kada to postignemo onda su sva vrata otvorena, možemo mirno političkim putem ostvariti svoju većinu u Saboru i tada se neće događati ova zla, nepravde, šutnja i sve nemoralno čemu smo svjedoci”, rekao je Sačić.

Predsjednica GI Istina o Istanbulskoj Kristina Pavlović u svojoj video poruci podsjetila je kako je aktualna Vlada nametnula Istanbulsku konvenciju, odbacila potpise referendum te da se radi o “osmišljenom udaru na hrvatski narod, njegov identitet i vrijednosti”. “Žele da svi postanemo ideološki poslušnici lijevo-liberalne ideologije, a mi to nećemo dopustiti. Brinemo i stalo nam je do budućnosti naše djece, podržimo suverenističku opciju koja štiti hrvatske interese, vrijednosti i identitet”, poručila je Pavlović pozvavši svih 400.000 ljudi koji su dali podršku referendumu prije godinu dana daju podršku zajedništvu.

Hrvoje Zekanović: Srbija ne smije ući u EU dok se ne riješi pitanje nestalih u Vukovaru

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović koji je jedini otišao u Marakeš kako bi prosvjedovao protiv Marakeškog sporazuma o migrantima rekao je kako “migrantska prijetnja postoji bez obzira na to koliko Tvrdi da taj problem ne možemo rješavati u Europskoj uniji nego u zemljama odakle migranti dolaze, a to premijer Plenković ne može tražiti jer je globalist, a ne suverenist, istaknuo je Zekanović.
Istaknuo je da će se Suverenisti odlučno protiviti ulasku Srbije u Europsku uniju te da su Hrvatskoj potrebni premijer i predsjednica koji će Srbiji moći reći da neće ući u EU dok se ne riješi pitanje nestalih u Vukovaru, dok se ne prizna agresija na Hrvatsku. “Oni još šire tu laž da se radilo o građanskom ratu, a svi znamo da to nije bio. Zašto ne bi tražili ratnu odštetu za razaranje Vukovara i Hrvatske”, rekao je Zekanović naglasivši kako će Suverenisti poraditi o ovim pitanjima i u tome neće odustati.
“Bit ćemo vjerodostojni kao onda kada je Hrast izašao iz koalicije s HDZ-om”, zaključio je Zekanović koji je predstavio predsjednicu Udruge obitelji umrlih Hrvatskih branitelja Tanju Polić Marković koja je upoznala nazočne s teškoćama kroz koje prolaze obitelji poginuli i umrlih branitelja i upitala zašto Hrvatska ne traži ratnu odštetu kada imamo Haašku presudu da je Srbija izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku. Pozvala je suvereniste na zajedništvo jer ta opcija nema alternativu u današnjoj Hrvatskoj.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print