HKS najstrože osuđuje četnički dernek u Višegradu

Hrvatska konzervativna stranka najstrože osuđuje četnički dernek koji se zbio 10. ožujka u Višegradu, Bosna i Hercegovina. Naime, tog dana su se pripadnici i simpatizeri Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske okupili kako bi odali počast četničkom vođi Draži Mihajloviću.

Istom prilikom četnička družina mahala je četničkim zastavama, postrojavala se te pjevala pjesme koje evociraju vremena „stare slave“ u kojima su prethodnici ove družine ubijali, klali, silovali, pljačkali, palili i radili najokrutnije zločine nad Hrvatima i Muslimanima.

Ravnogorski pokret otadžbine Srpske kao nevladina organizacija najurednije je registriran u Ministarstvu pravde Republike Srpske a tijekom cijelog današnjeg dana niti jedan predstavnik Republike Srpske ovo okupljanje nije javno osudio. Jasno, riječ je o pružanju prešutne podrške te najmonstruoznijem činu ciničnog izrugivanja desetinama tisuća nevinih žrtava koji su tijekom rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini svoje živote položili pod tom istom kokardom za ideju Velike Srbije.

Onim pak žrtvama koje su uspjele preživjeti torture logora, mučenja, silovanja te ostale monstruozne zločine koji su se provodili u ime te iste ideologije ovo postrojavanje iz godine u godinu besramno i uvijek opet iznova otvara nikada zaliječene rane.

Ovakva i slična događanja u kojima se veliča zločinački pokreti, samo još jednom potvrđuju da Bosna i Hercegovina nije funkcionalna država, te da je krajnje vrijeme za revidiranje Daytonskog sporazuma.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print