Velikosrpska politika devedesetih godina ima sve karakteristike nacističkih i fašističkih režima

Marijan Pavliček

Hrvatska konzervativna stranka najoštrije osuđuje sramotne izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića izrečene na tzv. središnjem komemorativnom skupu u povodu Dana sjećanja na stradale i izbjegle Srbe održanog u Bačkoj Palanci. Vučić je među ostalim usporedio Hrvatsku i njenu Vojno- redarstvenu akciju Oluja s nacističkom Njemačkom riječima ”Hitler je htio svijet bez Židova, Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba”.

Gospodin Vučić, očigledno po tko zna koji put zaboravlja da su upravo predstavnici srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj uz pomoć ondašnjeg državnog vrha u Srbiji, tijekom Domovinskog rata okupirali trećinu hrvatskog teritorija, razorili brojne hrvatske gradove i sela te poubijali na tisuće nedužnih hrvatskih branitelja i civila.

Upravo velikosrpska politika devedesetih godina ima sve karakteristike nacističkih i fašističkih režima. A i sam Vučić je bio jedan od huškača te velikosrpske politike, s obzirom na to da je u više navrata bio na okupiranim hrvatskim područjima podržavajući na političkim skupovima pobunjene hrvatske Srbe uz već danas svim poznate njegove riječi: ”Nikada srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska.”

No još žalosnije od ovih Vučićevih izjava, je prisutnost predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca ovom ”Komemorativnom skupu”. Te se pitamo, kakvu to politiku može provoditi vladajuća garnitura, kada njihov koalicijski partner SDSS svojim prisustvom i šutnjom, očigledno podržava ove i slične Vučićeve izjave, koje su se mogle čuti na skupu u Bačkoj Palanci.

Očekujemo od Vlade RH, da nakon ovih Vučićevih izjava povuče hrvatskog veleposlanika iz Beograda, ali i uspori sve daljnje pregovore Srbije glede ulaska u Europsku uniju.

Predsjednik HKS-a
Marijan Pavliček, prof.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print