HKS i HRAST potpisali deklaraciju o političkoj suradnji

U petak, 06. srpnja 2017. godine predsjednici stranaka Hrvatske konzervativne stranke i HRAST-a Marijan Pavliček i Ladislav Ilčić potpisali su u petak Deklaraciju o političkoj suradnji dviju stranaka.

Predsjednik HKS-a Marijan Pavliček uvjeren je da će se njihovoj platformi priključiti slične stranke, te je svjestan je da je desni politički spektar rascjepkan, zbog čega prst upire u bivše čelnike stranaka.

– Ovoj koaliciji u fokusu će biti mali čovjek, obitelj i hrvatski narod. Naglasak ćemo pridavati na demografiju i hrvatsko iseljeništvo.

– Slavonija je, blago rečeno, demografski opustošena, u pet godina, odnosno od ulaska u EU, iseljavanjem smo izgubili više stanovništva, nego u Domovinskom ratu.

Predlažemo da se za demografske potrebe godišnje usmjeri tri do četiri milijarde kuna, novca u proračunu ima dovoljno, samo se loše raspoređuje. Čemu nam nove ceste, avioni, ako neće biti ljudi?

– Hrvatska sama treba donositi ključne odluke o životu u zemlji, vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski identitet treba štititi i promovirati, ključne su odrednice platforme dviju stranaka. Jedino za što se SDP hvata su izjave druga Tita ili Nenada Stazića o ’45,. dok HDZ promovira globalnu ideju jedinstvenog amorfnog europskog društva, poručuje Ladislav Ilčić

Euro zastupnica i dopredsjednica HKS-a Ruža Tomašić potvrdila je da se ne planira opet kandidirati za Europski parlament.

– Čelnici stranaka će odlučiti tko će biti na listi, ja ću pomoći svojim imenom da uđemo u Europski parlament, ali ne vidim se tamo opet, a ni u politici uopće.

Hrvatski zastupnik u saboru, Hrvoje Zekanović istaknuo je kako jedino zajedništvom i okupljanjem stranaka iznimno sličnih programa i istog vrijednosnog sustava jamči prosperitet.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print