Za Istanbulsku konvenciju ima novca, a za demografsku obnovu nema

U petak, 23. ožujka 2018. godine u prostorijama HKS Vukovar, predsjednik HKS-a, Marijan Pavliček zajedno s vijećnicima Grada Vukovara Robertom Rapanom, Jasminom Jukić i dopredsjednikom Vukovarsko-srijemske županijske organizacije Rudolfom Tomićem održao je tiskovnu konferenciju za medije povodom upućivanja Konvencije o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Marijan Pavliček je naglasio kako je Hrvatska konzervativna stranka (HKS) snažno se protivi ratifikaciji Istanbulske konvencije i apelira na zastupnike u Hrvatskom saboru da ne podrže konvenciju, poručio je u petak predsjednik HKS-a Marijan Pavliček te ocijenio žalosnim što je Vlada u državi u kojoj se više od 90 posto stanovništva izjašnjava kršćanima, a 80 posto katolicima, prihvatila Istanbulsku konvenciju.

“HKS je definitivno za zaštitu žena i mi smo imali na čelu stranke ženu, europarlamentarku Ružu Tomašić, ali smo protiv ovakvog oblika Istanbulske konvencije”, rekao je Pavliček na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Ocijenio je da je Istanbulska konvencija u suprotnosti sa svim moralnim vrijednostima, zakonima prirode i kršćanskim vrijednostima na kojima je nastalo hrvatsko društvo.

Napomenuo je kako se pojam roda u konvenciji pojavljuje čak 24 puta, a smeta ga i što, kako je kazao, ratifikacijom Istanbulske konvencije Hrvatska gubi dio suvereniteta “kojega je krvlju stekla u Domovinskom ratu”.

“Gubimo i dio financijskog suvereniteta jer po svim pokazateljima ova konvencija će na godišnjoj razini koštati hrvatske građane oko milijardu kuna, dok s druge strane, nema dovoljno sredstava za istinsku demografsku obnovu Hrvatske”, upozorio je Pavliček.

Smatra da Vlada neće ništa postići s interpretativnom izjavom koja, po njemu, neće imati ni pravnog temelja ni pravne težine i značaja jer “u članku 78. konvencije govori se da je zabranjeno stavljati bilo kakve rezerve na one članke koji bi mogli rezultirati neželjenim posljedicama za neko društvo, te nije moguće ratificirati dijelove konvencije koje smatramo dobrima, a stavljati rezervu na dijelove koje smatramo spornima”.

Hrvatska konzervativna stranka: Ratifikacijom Istanbulske konvencije gubimo dio suvereniteta

HKS snažno protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print