Održan polumaraton ‘Putevima sibinjskih žrtava’

U općini Sibinj je u nedjelju 18. veljače 2018. po četvrti put održana do sada najbrojniji polumaraton ‘Putevima sibinjskih žrtava’.

Prve žrtve jugoslavenske žandarmerije bili su osmorica seljaka iz sibinjskog kraja. Njima u sjećanje, već tradicionalno, povodom Dana općine Sibinj, organiziran je polumaraton. U 14 sati ispred spomenika Sibinjskim žrtvama u Jakačini Maloj položeni su vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega je uslijedio polumaraton u dužini 21 kilometar.

Načelnik općine Sibinj Josip Pavić kazao je da su upravo iz Jakačine Male,  pale prve žrtve, njih šestorica, jedan poginuli iz Grižića i jedan iz Gornjih Andrijevaca. Riječ je o herojima Odvoračkog kraja, sibinjske općine , koji su svoj život izgubili upravo 19. veljače 1935. Cilj nam je prenijeti poruku da je riječ o značajnom događaju kojem bi veći doprinos trebao dati i državni vrh. Neke stvari se ne smiju zaboraviti to je jedan od razloga zašto se u organizaciju uključuju i naši najmlađi žitelji, učenici škole, nevladinih udruga ali i sportskih klubova.

U utrci sudjelovali su trkači iz Požege, Osijeka, Našica, Zagreba , Kutine, Virovitice, Slavonskog Broda i Brodsko- posavske županije, pridružili su im se mladi nogometaši lokalnih klubova, ali i školarci. Suorganizatori polumaratona su TK BraCe- Riječ je o zahtjevnom terenu, trasi dugoj 21 kilometar, ali kako nije natjecateljskog karaktera ići ćemo polako. Na startu će krenuti iskusni, dugogodišnji maratonci, a po etapama će nam se pridružiti, mlađi i manje aktivni trkači. Pada pomalo snijeg s kišom ali vjerujem da ćemo sve istrčati bez problema.- kazao je i Anto Ravlić, predsjednik TK BraCe iz Slavonskog Broda.

Radio Slavonija

sbplus.hr

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print