Održan polumaraton ‘Putevima sibinjskih žrtava’

U općini Sibinj je u nedjelju 18. veljače 2018. po četvrti put održana do sada najbrojniji polumaraton ‘Putevima sibinjskih žrtava’.

Prve žrtve jugoslavenske žandarmerije bili su osmorica seljaka iz sibinjskog kraja. Njima u sjećanje, već tradicionalno, povodom Dana općine Sibinj, organiziran je polumaraton. U 14 sati ispred spomenika Sibinjskim žrtvama u Jakačini Maloj položeni su vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega je uslijedio polumaraton u dužini 21 kilometar.

Načelnik općine Sibinj Josip Pavić kazao je da su upravo iz Jakačine Male,  pale prve žrtve, njih šestorica, jedan poginuli iz Grižića i jedan iz Gornjih Andrijevaca. Riječ je o herojima Odvoračkog kraja, sibinjske općine , koji su svoj život izgubili upravo 19. veljače 1935. Cilj nam je prenijeti poruku da je riječ o značajnom događaju kojem bi veći doprinos trebao dati i državni vrh. Neke stvari se ne smiju zaboraviti to je jedan od razloga zašto se u organizaciju uključuju i naši najmlađi žitelji, učenici škole, nevladinih udruga ali i sportskih klubova.

U utrci sudjelovali su trkači iz Požege, Osijeka, Našica, Zagreba , Kutine, Virovitice, Slavonskog Broda i Brodsko- posavske županije, pridružili su im se mladi nogometaši lokalnih klubova, ali i školarci. Suorganizatori polumaratona su TK BraCe- Riječ je o zahtjevnom terenu, trasi dugoj 21 kilometar, ali kako nije natjecateljskog karaktera ići ćemo polako. Na startu će krenuti iskusni, dugogodišnji maratonci, a po etapama će nam se pridružiti, mlađi i manje aktivni trkači. Pada pomalo snijeg s kišom ali vjerujem da ćemo sve istrčati bez problema.- kazao je i Anto Ravlić, predsjednik TK BraCe iz Slavonskog Broda.

Radio Slavonija

sbplus.hr

 

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print