PROJEKT ZAŽELI U OPĆINI VOĐINCI

Općini Vođinci na čelu s načelnikom Martinom Kordićem, članom Predsjedništva HKS-a, odobren je još jedan projekt koji će biti financiran iz fonda Europske unije.

U sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020., a čije se aktivnosti financiraju sredstvima Europskog socijalnog fonda, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, kao Upravljačko tijelo u postupku odabira projekata u okviru trajnog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, donijelo je odluku da se Općini Vođinci za provedbu projekta „Zaželi u Općini Vođinci˝ dodijeli 1.539.939,85 kuna bespovratnih sredstava.

Projektom Zaželi na području cijele Hrvatske planira se zaposliti gotovo 3.000 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške odnosno brige za gotovo 12.000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Žene koje će se zaposliti na navedenim poslovima imaju i dodatnu mogućnost obrazovanja tijekom projekta. Prilikom odabira projekata naglasak je stavljen na teško dostupna područja (ruralna područja i otoci) te ona područja u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka.

Martin Kordić je istaknuo kako je projekt „Zaželi u Općini Vođinci˝ ocijenjen sa 108 od ukupno 110 bodova na što su itekako ponosni i jedan je od prvih projekata koji će se financirati u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava.

U sklopu projekta u Općini Vođinci zaposlit će se 10 žena na 24 mjeseca, a one će se educirati odnosno prekvalificirati i steći javnu ispravu o obrazovanju/osposobljenosti. Žene koje budu zaposlene na projektu brinut će se za 40 krajnjih korisnika odnosno osoba starije životne dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print