“Vidje Hrvatska puno čuda, ali ne nađe štrika za toliko juda”

Svjedoci smo surove istine da nam i u najvišim državnim institucijama sjede poltroni i oni kojima političke sinekure vrijede više od dostojanstva i časti. Tome smo se uvjerili jutros, kroz sramotno postupanje opozicije u Hrvatskom saboru. Jednako kao što su 25. lipnja 1991. napustili Hrvatski državni sabor prije glasovanja o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, zastupnici Socijaldemokratske partije u istoj su režiji ponovili kukavički čin, kako ne bi sudjelovali u odavanju počasti hrvatskom generalu zaslužnom za slobodu u kojoj danas žive i na koju se tako često vole pozivati.

Čuđenju ovdje više nema prostora- jer su nažalost na sva mjesta koja su bila rezervirana za nositelje hrvatskog jedinstva i povijesne istine, i nije bitno jesu li jednog, drugog ili trećeg predznaka, zasjeli upravo oni koji se srame čak vlastitog imena i prezimena pa uzimaju tuđinska kako bi ih se što teže poistovijetilo s Hrvatima. Čuđenju jednostavno više nema prostora, ako uzmemo u obzir da je upravo njihova vlada najodgovornija za jučerašnji ishod presude, dilajući i rasipajući se važnim dokumentima kao kakav razbojnik svojim blagom. Zato se s razlogom možemo zapitati koji je cilj njihove politike. Je li to iseljavanje Hrvata iz Bosne i Hercegovine, krimen na leđa Hrvatskoj kao agresorskoj državi, ili povratak u neke nove balkanske asocijacije?

Istina koja je jučer prikazana pod najjačim svjetlima pozornice svijeta u 21. stoljeću, očito nije za svačije oči. General Praljak je za svog života isticao kako će se teško igdje u svijetu pronaći takav vrstan i dobrovoljan narod protkan najčišćim vrlinama ljudskog roda, dobrotom i mirotvorstvom. Nakon što je mir mjesečine razbistrio jučerašnji dan, postali smo svjesni da se silna snaga ideala koja je bila satkana u jednom čovjeku raspršila u srca i umove časnih ljudi hrvatskog naroda i još ih jače ujedinila u želji za ukorijenjivanjem povijesne istine. Sada se samo pitamo koliko doista imaju smisla takva nastojanja?

SDP je svojim činom na najsramotniji način prokazao politiku koja doista čuči u srži partije. Izjavama, ozeblima od hladnoće i prijezira, i na iznimno ciničan način svrstali su se uz bok onima koji amnestiraju velikosrpski plan. Onima za koje je Hrvatska danas neželjeno dijete. Žalosno je što zbog izdajica vlastitog roda ne možemo i danas jedinstveno stati na front obrane pravde i časnih ideja te pokazati kako cijenimo svoju prošlost.

Po ovakvim reakcijama očekujemo da će se požuriti sa isprikama susjedima za “hrvatske zločine”, jer, evo, po njima samo zločin počinjen nad Hrvatima nema elemente kazenog djela.

Predsjednik HKS-a
Marijan Pavliček

 

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print