Pavliček o sukobima oko održavanja Noći kazališta

Ovogodišnja manifestacija Noć kazališta izazvala je burne reakcije oko datuma održavanja. Ove se godine naime, manifestacija trebala održati 18. studenog, no jedna braniteljska udruga pobunila se jer se na taj dan obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. U tom povodu zamjenik gradonačelnika Vukovara i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček rekao je za Dnevnik Nove TV kako su se “upravo Zakonom o mjestu posebnog pijeteta ove nesuglasice i sukobi mogli riješiti. Naime, jedan od prijedloga je da u taj Zakon uđe prijedlog grada Vukovara, a to je da Dan sjećanja na žrtve Vukovara bude državni blagdan na razini cijele Hrvatske”,  rekao je Marijan Pavliček.

Koordinatorica manifestacije “Noć kazališta” Sandra Banić Naumovski rekla je kako će manifestacija ove godine biti održana 25. studenog u znak pijeteta za žrtve Vukovara i Škabrnje. No, dodala je, “kada i kako će i koje kazalište organizirati svoja događanja, mi to nismo uvjetovali niti prije niti ćemo sada”, rekla je Banić Naumovski. Buru oko održavanja manifestacije digla je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. koja je prije 10-ak dana počela negodovati oko datuma.

“To što neki žele igrati predstave a poglavito one koje su vezane uz Vukovar ili Domovinski rat 18. studenoga to mi podržavamo i u tome nema ništa sporno. No, moglo bi se dogoditi da vam srpska ili crnogorska kazališta dođu ovdje 18. studenog i da našoj djeci predstavljaju neke predstave”, kazao je predsjednik udruge Mladen Pavković.
Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek smatra da bi o datumu trebali odlučivati kazališni umjetnici.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print