Milaković vrijeđa sve žrtve velikosrpske agresije na Hrvatsku

Hrvatska konzervativna stranka dužna je reagirati na sramotnu izjavu zamjenika gradonačelnika grada Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine i zamjenika predsjednika Demokratskog saveza Srba Srđana Milakovića.

Milaković u izjavi za Večenji list ističe da se simboli pobunjenih Srba iz vremena agresije na Hrvatsku, kao i spomenik Vukašinu Šoškočaninu, vođi pobunjenika u Borovu selu, ali i sama pobuna ne mogu izjednačiti s događajima i ustaškim znakovljem iz Drugog svjetskog rata.

Sramotno je da legitimni predstavnik srpske nacionalne manjine u gradu Vukovaru i dalje ima ovakav stav glede srpske pobune i agresije na Republiku Hrvatsku čime obezvrjeđuje sve žrtve velikosrpske agresije na Hrvatsku. Podsjećamo istog da je upravo velikosrpska Miloševićeva agresija ogledni primjer fašističkog režima, tijekom koje se nastojalo okupirati prostore drugih međunarodno priznatih država, s karakteristikama brojnih masovnih ubojstava i suludih uništavanja civilnih objekata.

Želimo mu poručiti da je znakovlje HOS-a službeno registrirano pri Ministarstvu uprave te se isto ne može uspoređivati s ustaškim znakovljem iz Drugog svjetskog rata. Dok god  gospodin Milaković i njemu slični imaju stav da spomenici pobunjenim Srbima kao i njihova znakovlja trebaju ostati u javnom prostoru teško će doći do istinskog suživota između većinskog hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine u gradu Vukovaru. Upravo su krajiški simboli simboli fašizma i totalitarizma!

Očekujemo i od Vlade Republike Hrvatske da što hitnije donese prijedlog zakona  kojim će se zabraniti spomenici i obilježja koja veličaju velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku jer je uistinu prvorazredni presedan da u jednoj slobodnoj državu postoje spomenici poražene vojske koja je sudjelovala u agresiji na istu tu državu.

Marijan Pavliček
zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara
Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke

 

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print