Predrag Mišić podržao Pupovca u odluci da napusti Vladu

Predsjednik Odbora za branitelje GO Hrvatske konzervativne stranke Grada Vukovara Predrag Peđa Mišić u svojoj objavi na facebook profilu osvrnuo se na najnoviju provokaciju predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Miloradu Pupovca koji je postavio ultimatum Hrvatskoj vladi za uklanjanjem ploče poginulim HOS-ovim pripadnicima u Jasenovcu.

“Mislio sam da nikad neću podržavati Milorada Pupovca, međutim, no, nakon malo promišljanja  rekoh ‘nikad ne reci nikad’. Stav gospodina Pupovca je da ako se ne ukloni ploča HOS-a u Jasenovcu on i SDSS izlaze iz Vlade. To je jedina prava i normalna odluka jer u njoj nije trebao niti biti. Preslagivanjem Vlade došli smo do svakodnevnih ucjena SDSS-a i Pupovca. Jer kad bi se Vas pitalo, gospodine Pupovac, Vi biste obrisali i šahovnicu, a hrvatske branitelje izbrisali s lica zemlje. Ovoga puta nećete, ne možete i nećemo vam dopustiti uklanjanje ploče s imenima najčasnijih hrvatskih sinova, kako u Jasenovcu, tako i bilo gdje u Lijepoj našoj. Stoga sretno Vam bilo i ne odustajte od nakane da napustite Vladu RH, moju potporu svakako imate, to je jedini potez koji ste davno trebali napraviti u vašem nakaradnom političkom igrokazu”, napisao je Mišić.
Podsjetio je na činjenicu da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman 1. listopada 1991. donio zapovjed (koju je sam napisao) da postrojbe HOS-a ulaze u sustav zapovjedništava zbornih područja Oružanih snaga RH te da je znakovlje postrojbi HOS-a  službeno odobrilo Ministarstvo obrane 1994. godine sukladno odredbama Službovnika OS RH o znakovlju postrojbi OS RH.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print