Uspješno prijavljen projekt “Strategija turizma općine Sibinj”

Na temelju raspisanog natječaja iz Mjere 7.1.1 ruralnog razvoja  Agenciji za plaćanje u poljoprivredi u Osijeku uspješno je predan Zahtjev za potporom izrade strateškog dokumenta pod nazivom “Strategija turizma općine Sibinj”. Ovaj dokument se financira sredstvima EU u stopostotnom iznosu, i plan je da se ovaj projekt, ukoliko općina Sibinj prođe na ovom natječaju, izradi za petogodišnje razdoblje. Budući da se Općina već upisala u gastro turističku kartu Brodsko-posavske županije s projektima Fišijada i Kukuruzijada načelnik Općine Sibinj smatra da veliki potencijal leži u Petnji i ostalim obližnjim ponudama poput OPG-a Paljevine u odvoračkim brdima.
Isto tako, kada budu poznate sve činjenice za pokretanje same strategije turizma, Općina planira okupiti sve čimbenike važne za razvoj turizma na području Općine te sve zainteresirane koji bi se htjeli uključiti u izradu najbolje moguće strategiju turizma općine Sibinj za navedeno razdoblje.
Ovo je još jedan dokaz da općina Sibinj nastavlja s planovima i provedbom projekata razvitka kao i s redovitim prijavama na sve raspisane natječaje Programa ruralnog razvoja koji je namjenjen upravo lokalnim jedinicama, poručuje načelnik općine Sibinj Josip Pavić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print