Dvije tisuće posjetitelja na trećoj sibinjskoj fišijadi

Pod pokroviteljstvom općine Sibinj i njezinog načelnika Josipa Pavića te u organizaciji športskih ribolovaca Petnja i NK Mladost, u Sibiju je proteklog vikenda po treći puta održana Fišijada. Oko dvije tisuće žitelja Općine Sibinj i njihovih gostiju  okupilo se u središtu Sibinja i uživalo u fišu, oko tisuću pola šarana, soma, salate od krumpira.
Načelnik Općine Sibinj rekao je kako je zadovoljan ovogodišnjom Fišijadom na koju iz godine u godinu dolazi sve više posjetitelja. Time se Sibinj upisao u vrh gastro ponude u Brodsko posavskoj županiji, a možda i šire, rekao je Pavić.
Prema njegovim riječima, na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su natjecatelji iz cijele županije; Bebrine, Kaniže, Velike Kopanice, Okučana, Nove Gradiške, Strizivojne. “Svake godine se trudimo biti što bolji i bolji, tako smo i ove godine ugostili Bosutske bećare, jer je i sama tamburica idealna za ovu manifestaciju. Osim njih, predstaviti će nam se i naši KUD- ovci iz KUD Slavonija. Zahvaljujući našoj UŠR Petnja, koji su i sama začetnici ove manifestacije, Sibinj može pokazati sva svoja dobra koja posjeduje kao općina. Uskoro krećemo i u osnivanje Turističke zajednice Općine Sibinj. Za koji dan nas očekuje i tradicionalna Kukuruzijada, točnije 5. kolovoza. Zatim, 12. kolovoza naš KUD Tomislav organizira smotru folklora, gdje će nastupiti desetak Kulturno umjetničkih društava. Na koncu ljeta, održati će se 4. Županijsko natjecanje u kuhanju čobanca. Svim ovim manifestacijama smo se upisali u gastro ponudu naše županije.”, rekao je načelnik Općine Sibinj, Josip Pavić.
„Mogu vam reći kako je za dobar fiš zaista potrebno jako puno iskustva. Radim u restoranu Kuća dida Tunje, i svakoga petka pripremam fiš. Vjerujem kako su mi se isplatile sve fišijade na kojima sam do sada sudjelovao i moja ljubav prema kuhanju fiša i prema ribi. Iskreno, nekakve tajne nema, treba samo voljeti fiš i kontinuirano kuhati“, rekao je za 035portal pobjednik ovogodišnje fišijade,  Danijel Boranić iz Oriovca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print