Dvije tisuće posjetitelja na trećoj sibinjskoj fišijadi

Pod pokroviteljstvom općine Sibinj i njezinog načelnika Josipa Pavića te u organizaciji športskih ribolovaca Petnja i NK Mladost, u Sibiju je proteklog vikenda po treći puta održana Fišijada. Oko dvije tisuće žitelja Općine Sibinj i njihovih gostiju  okupilo se u središtu Sibinja i uživalo u fišu, oko tisuću pola šarana, soma, salate od krumpira.
Načelnik Općine Sibinj rekao je kako je zadovoljan ovogodišnjom Fišijadom na koju iz godine u godinu dolazi sve više posjetitelja. Time se Sibinj upisao u vrh gastro ponude u Brodsko posavskoj županiji, a možda i šire, rekao je Pavić.
Prema njegovim riječima, na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su natjecatelji iz cijele županije; Bebrine, Kaniže, Velike Kopanice, Okučana, Nove Gradiške, Strizivojne. “Svake godine se trudimo biti što bolji i bolji, tako smo i ove godine ugostili Bosutske bećare, jer je i sama tamburica idealna za ovu manifestaciju. Osim njih, predstaviti će nam se i naši KUD- ovci iz KUD Slavonija. Zahvaljujući našoj UŠR Petnja, koji su i sama začetnici ove manifestacije, Sibinj može pokazati sva svoja dobra koja posjeduje kao općina. Uskoro krećemo i u osnivanje Turističke zajednice Općine Sibinj. Za koji dan nas očekuje i tradicionalna Kukuruzijada, točnije 5. kolovoza. Zatim, 12. kolovoza naš KUD Tomislav organizira smotru folklora, gdje će nastupiti desetak Kulturno umjetničkih društava. Na koncu ljeta, održati će se 4. Županijsko natjecanje u kuhanju čobanca. Svim ovim manifestacijama smo se upisali u gastro ponudu naše županije.”, rekao je načelnik Općine Sibinj, Josip Pavić.
„Mogu vam reći kako je za dobar fiš zaista potrebno jako puno iskustva. Radim u restoranu Kuća dida Tunje, i svakoga petka pripremam fiš. Vjerujem kako su mi se isplatile sve fišijade na kojima sam do sada sudjelovao i moja ljubav prema kuhanju fiša i prema ribi. Iskreno, nekakve tajne nema, treba samo voljeti fiš i kontinuirano kuhati“, rekao je za 035portal pobjednik ovogodišnje fišijade,  Danijel Boranić iz Oriovca.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print