Kordić: Dežulovićevo svjetonazorsko sljepilo

Načelnik općine Vođinci, Martin Kordić, uputio je pismo televiziji N1 u povodu kolumne Borisa Dežulovića o humanitarnoj akciji u Vođincima. Reagiranje objavljujemo u cijelosti.

Dežulovićevo svjetonazorsko sljepilo

“Vaš kolumnist Boris Dežulović u svojoj se kolumni naslovljenoj “Bilo jednom u Hrvatskoj”, objavljenoj 4. srpnja 2017. na Vašem portalu, na vrlo ružan način osvrnuo na humanitarni koncert “Inati se, zlatno srce Slavonije!” koji je održan 1. srpnja u Vođincima kao dio šire akcije pomoći obitelji Iličić. Ova je obitelj s troje malodobne djece trebala biti izbačena na ulicu jer teško bolesni suprug Branimir i nezaposlena supruga Antonija više nisu mogli vraćati kredit za kuću. Kao načelnik Općine Vođinci ponosan sam što smo u suradnji s dobrim ljudima uspjeli prikupiti svih 300 tisuća kuna i osigurati Iličićima siguran dom.

Vaš kolumnist zadržava pravo na vlastito viđenje situacije, to je neosporno, ali kao načelnik Općine Vođinci dužan sam zaštititi dignitet stanovnika Općine koji su isključivo zbog svjetonazorskog sljepila Vašeg kolumnista stavljeni u nekakav fašistički kontekst. Koncert je bio humanitarnog karaktera i jedini mu je cilj bio privući dovoljan interes javnosti kako bi se prikupila sredstva za pomoć obitelji Iličić. Nažalost, gospodin Dežulović nije prepoznao ljudsku dimenziju koncerta te ga je, potpuno pogrešno, stavio u širi kontekst zagrebačke Norijade, komemoracije na Bleiburgu i malonogometnog turnira u Širokom Brijegu. Ni s jednim od navedenih događaja naš koncert nije imao nikakvih poveznica, što jasno upućuje na zlonamjernost kolumnista. Iz promašenog konteksta i promašenih teza može proizaći jedino pogrešan zaključak.

Posljednji odlomak navedene kolumne u kojem autor Republiku Hrvatsku naziva “paradržavom” sugerira kako logičke pogreške nisu bile slučajne. Riječ je o smišljenoj manipulaciji kojom se želi obezvrijediti i ova humanitarna akcija i samostalna Hrvatska za koju smo mi u Hrvatskom podunavlju podnijeli ogromnu žrtvu.

Ovim bih putem želio još jednom zahvaliti svima koji su sudjelovali u akciji koja je pokazala kako se kršćanskom solidarnošću i brigom za bližnje sve nedaće mogu pobijediti. Također, izražavam nadanje da će i ostale zajednice u Hrvatskoj na ovakav ili sličan način pomoći unesrećenim susjedima i pokazati da ljudsko srce može biti veće od svake nevolje. Općina Vođinci stoji na raspolaganju svim takvim ljudima dobre volje i rado ćemo im prenijeti svoja pozitivna iskustva.”

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print