Ruža Tomašić o pismu Bet Israela

Ruža Tomašić

I danas stojim iza izjave da su svi oni koji imaju hrvatsku Domovnicu politički Hrvati, kao što su svi državljani Francuske politički Francuzi ili Amerike Amerikanci, izjavila je zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica HKS-a Ruža Tomašić u odgovoru na pismo židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj.

“Drugim riječima”, dodala je Ruža Tomašić,  “svi oni koji nemaju hrvatsku Domovnicu u Hrvatskoj su gosti koji Hrvatsku ne moraju voljeti, ali ju moraju poštivati”, istaknula je.

Židovska vjerska zajednica Bet Israel u pismu koje je potpisao njezin predsjednik Aleksandar Srećković, a prenijela  Hina, navodi kako se u Hrvatskoj na uvredljiv, ponižavajući i diskriminatorski odnosi prema manjinama koje su sve su zabrinutije za svoj položaj. U tom kontekstu, između ostaloga, spomenuo je izjavu eurozastupnice Ruže Tomašić koja je svojedobno u Slatini kao kandidatkinja za taj Parlament rekla: “Ja mislim da je ovo Hrvatska, a svi drugi su gosti u ovoj državi“.

Što se tiče primjedaba gospodina Srećkovića o ugroženim pravima manjina u Hrvatskoj Ruža Tomašić poručuje kako je činjenica da su prava manjina među najvećima u Europi i naglasila kako nigdje na svijetu ne postoji slučaj da su pripadnici manjina koji su pucali po svojoj državi bili nagrađeni zastupničkim mjestima u nacionalnom parlamentu, rukovodećim položajima u jedinicama lokalne samouprave pa čak i zapošljavanjem u policiji.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print