Politička nekorektnost ili obični vandalizam?!

Kao i na svakim izborima do sada i ovoga puta predizborni plakati načelnika općine Sibinj Josipa Pavića meta su vandala. U subotu su nepoznati počinitelji polomili plakat u Slobodnici, u nedjelju je išaran plakat u Jakačini Maloj, a u noći sa ponedjeljka na utorak srušen je plakat na križanju ispod Ravna.

“Ova vandalska djela govore o karakteru osoba koje su ih počinile, baš kao što svačija djela govore o njegovom karakteru. Mi, s druge strane, želimo razvijati međuljudske odnose, jačati zajedništvo, širiti pozitivnu energiju i povezivati ljude. Želimo graditi i spajati, a ne rušiti i dijeliti”, komentirao je o navedenim nedjelima na svom facebook profilu načelnik Pavić.

Incident je osudio lokalni radio  “Slušajmo Naš Sibinj” navodeći kako je  projekt radija “pokrenut da bi pokazali da u našoj općini i našem kraju žive prekrasni ljudi, da možemo biti ponosni na sve ljepote našega kraja i da se možemo dičiti i ponositi s tim. Pomagali smo i izlazili u susret svima koji su nam se obratili bez obzira na političku ili bilo kakvu različitost. I zato najoštrije osuđujemo ovaj huliganizam. Poštivanje nečije imovine treba biti svetinja. Tako to krene. Danas se kidaju plakati, a već sutra će se uništavati naša zajednička imovina od domova kulture, dječjih ljuljački, križeva (čega smo i sami bili svjedoci). Budimo civilizirani, suzdržimo se od svih prizemnih strasti jer pobogu, živimo u 21. stoljeću!”, poručio je radio “Slušajmo naš Sibinj”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print