Valentina Jurin kandidatkinja za dogradonačelnicu Šibenika

Mlada nezavisna kandidatkinja Valentina Jurin kandidatkinja je koalicije Hrvatke konzervativne stranke i Hrasta za dogradonačelnicu Šibenika. Valentinu Jurin na konferenciji za novinare u četvrtak, 27. travnja 2017., predstavili su kandidati za gradonačelnika i dogradonačelnika Šibenika Hrvoje Zekanović i Nikica Penđer.

“Valentina je završila Umjetničku akademiju i zaposlena je u glazbenoj školi Ivana Lukačića. Drago mi je što se radi o mladoj osobi i ženi jer još od Nedjeljke Klarić u Šibeniku nismo imali niti jednu zamjenicu gradonačelnika niti gradonačelnicu. Sretan sam jer zadovoljavamo tu žensku kvotu, a kako je Valentina mlada, u našu kampanju unijet će svježinu”, predstavio je Zekanović svoju zamjenicu.

“Valentina Jurin iz prikrajka je pratila naš rad”, pojasnio je Nikica Penđer, kandidat koalicije za dogradonačelnika, i dodao da mu je “drago što je odlučila s njima ići kao nezavisna kandidatkinja”.

“Nismo opterećeni politikom i svjetonazorima, bitno nam je da Šibenik dobije jednu novu priču i tim. Mladi ljudi ne trebaju služiti politici samo skupljajući potpise i lijepeći plakate, nego trebaju razbiti barijeru u interesu HDZ-a i SDP-a da mladi nisu aktivni političari”, rekao je Penđer.

Valentina Jurin na današnjem se predstavljanju osvrnula na radno vrijeme šibenskih tvrđava, koje smatra neadekvatnim.

“Tvrđava sv. Mihovil do svibnja je otvorena do 16 sati, a turistima koji nam svake godine pristižu sve ranije, zbog toga je onemogućeno da vide najljepši zalazak sunca”, kazala je nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu i dodala da gosti u Šibenik dolaze usputno i treba im stoga omogućiti pristup svim sadržajima tijekom cijelog dana, a ne samo do ranih popodnevnih sati.

Zekanović je još naglasio da bi Šibenčanima ulaz na tvrđave trebao biti besplatan, a da se građani s njim slažu pokazala je, kaže, njegova mini anketa na Facebooku u kojoj je sudjelovalo dvjestotinjak ljudi.

“Neki će reći da godišnja ulaznica od 50 ili 100 kuna nije puno, ali nije stvar u novcima. To su javne gradske površine na koje su Šibenčani oduvijek imali slobodan pristup. Zbog naplate ulaza na Barone kafić koji tamo radi nije ekonomski isplativ”, rekao je kandidat Hrasta za gradonačelnika Hrvoje Zekanović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print