Dražana Martinović Mamić nova predsjednica GO HKS-a Dubrovnik

Dubrovnik

U Dubrovniku je na izbornoj sjednici zbora članova Gradske organizacije Dubrovnik, održanoj u  srijedu, 19. travnja 2017., izabrano novo vodstvo Gradske organizacije Hrvatske konzervativne stranke (HKS).

Za predsjednicu je jednoglasno izabrana dr. sc. Dražana Martinović Mamić, dr. med. a za dopredsjednike prof. Franjo Pavlović i mr. Ljiljana Vukotić Knez. Za tajnicu je izabrana Katica Šarac, dr. med.

Sastanku HKS u Dubrovniku nazočili su europarlamentarka i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić i predsjednik Županijske podružnice Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Silić. Tom prigodom u obraćanju nazočnim članovima Gradske organizacije HKS-a i gostima Ruža Tomašić naglasila je da je glavni cilj Hrvatske konzervativne stranke kao članice Europskih konzervativaca i reformista kao trećeg po veličini kluba zastupnika u Europskoj Uniji, poštivanje prava i očuvanje vrednota koji počivaju na načelu moralnosti, etičnosti i pravde, na postulatima domoljublja i čovjekoljublja što su odlike i pravaštva 21. stoljeća.

Novoizabrana predsjednica dubrovačkih konzervativaca dr. sc. Dražana Martinović Mamić istakla je da je nužno boriti se za zaštitu interese hrvatskog naroda i prosperitet hrvatske države i svih njenih državljana, za pravdu, poštivanje zakona.

“Domoljublje se iskazuje borbom za pravedno i pošteno društvo za sve članove zajednice, a ne koristoljubljem za osobni prosperitet i bogaćenje pojedinaca i njima bliskih interesnih skupina. Članstvo u stranci nije samo sebi svrha nego način da se vladavina prava ostvari. Pozicije i funkcije u društvu stječu se na osnovu sposobnosti i vrlina, a ne stranačke podobnosti i raznoraznih sklonosti”, rekla je Martinović Mamić i istaknula da  jedino pravedno, moralno i etično društvo može osigurati funkcionalnu državu koja će osigurati posao i pravnu sigurnost  ljudima, ostanak mladih u našoj zemlji  te opstanak hrvatskog društva, prenosi portal Oko.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print