Vukovarski HKS i HDZ potpisali koalicijski sporazum

Povjerenik HKS-a za Grad Vukovar Filip Sušac i predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna potpisali su u subotu u hotelu Lav koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće Vukovara. Kandidat za gradonačelnika je Ivan Penava, a kandidati za zamjenike gradonačelnika Marijan Pavliček  i Ivana Mujkić.

Filip Sušac je nakon potpisivanja sporazuma istaknuo da je koalicija HDZ-HKS u proteklom mandatu pokazala kako je najbolja politička opcija za grad Vukovar. ‘Realizirali smo gotovo sve što smo zacrtali i želimo nastaviti s novim projektima’, poručio je Sušac.

U prigodnom obraćanju nakon potpisivanja sporazuma, predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna podsjetio je kako su HDZ i HKS obnašali zajednički vlast u gradu i u prethodnom mandatu te je iz dobre suradnje tih dviju stranaka, istaknuo je, i proizašao novi koalicijski sporazum o suradnji.

‘Sigurni smo u pobjedu, a i ankete pokazuju da će Ivan Penava pobijediti u prvom krugu, a naša koalicijska lista donijeti najveći broj vijećničkih mandata’, rekao je Barna.

Predstavljajući kandidaturu za vukovarskog gradonačelnika, čije je geslo ‘Gradonačelnik za naš grad’, Ivan Penava je rekao kako ne dvoji o ‘komotnoj i glatkoj’ pobjedi u prvom krugu izbora, jer je uvjeren kako će građani prepoznati sve ono što je vukovarska gradska vlast ostvarila u prethodnom mandatu.

‘Često smo izlagali sebe i fotelje i stavljali ih daleko u pozadinu kada su bili u pitanju interesi građana Vukovara. Da je to bilo lagano, nije, ali ljubav i emocije su učinile svoje i građani će to zasigurno prepoznati’, istaknuo je.

Penava je poručio da Vukovarcima nudi vlastito poštenje i požrtvovnost. Od projekata koje kao gradonačelnik namjerava realizirati u sljedeće četiri godine najveći značaj, naveo je Penava, ima prijedlog novog zakona o poticanju ulaganja u Vukovar koji su inicirale vukovarske gradske vlasti. Spomenuo je i projekte uređenja bivšeg hotela Dunav i Radničkog doma te izgradnju Ekonomske škole i gradske obilzanice.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print