HKS, HDZ, HSS, BUZ i HSU zajedno na izbore u VSŽ

Vukovarsko-srijemske organizacije HDZ-a, BUZ-a, HSU-a, HKS-a i HSS-a potpisale su u Vukovaru koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore za vukovarsko-srijemsku Županijsku skupštinu. Sporazum je ispred HKS-a potpisao predsjednik podružnice HKS-a Vukovarsko-srijemske županije Martin Kordić.

“Vjerujem u pobjedu ove koalicije i u sljedeće četiri godine očekujemo što više gospodarskih investicija, prvenstveno od državnih vlasti, a mi kao Županija ćemo dati naglasak na daljnji razvoj poljoprivrede na našem području”, rekao je nakon potpisivanja sporazuma predsjednik HKS-a i vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček.
“Riječ je o strankama sličnog programa i svjetonazora i uvjereni smo da je naš program, koji se sastoji od 15 točaka, prihvatljiv svim građanima Vukovarsko-srijemske županije. Kroz suradnju s Vladom i programom Slavonija mislim da možemo svi zajedno napraviti krupne stvari”, poručio je nakon potpisivanja sporazuma predsjednik županijskog HDZ-a Dražen Milinković. Predsjednik županijskog BUZ-a Mihajlo Tomašković ocijenio je kako je riječ o pobjedničkoj koaliciji, a predsjednik vukovarsko-srijemskog HSU-a Marinko Lukenda kako je jedan od ciljeva koalicije poboljšanje uvjeta života umirovljenika.

Prema riječima predsjednika županijske organizacije HSS-a Zdravka Kelića, HSS je već osam godina u koaliciji s HDZ-om na razini županije i sada tu stranku zanima mogućnost stvaranja novog koalicijskog iskoraka koji bi vodio ka boljitku građana.

Potpisivanju koalicijskog sporazuma nazočan je bio i kandidat HDZ-a za vukovarsko-srijemskog župana, sadašnji župan Božo Galić te za zamjenici župana Damir Barna i Josip Dabro.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print