Uspješno završena humanitarna akcija ‘Vukovar živi 365 dana’

Podjelom prikupljenih donacija potrebitim vukovarskim obiteljima u Vukovaru je na Veliki petak, 14. travnja 2017, nakon simboličnih devedeset dana, koliko je trajala i srpska agresija na Vukovar, završila velika akcija ‘Vukovar živi 365 dana’. Akciju su organizirale Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Solin i Udruga djece poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata, a pokrovitelji su bili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Prema riječima koordinatora akcije za cijelu Hrvatsku, Predraga Peđe Mišića, u akciji je prikupljeno oko 80 tona pomoći u hrani, higijenskim potrepštinama, odjećom i dječjoj hrani u vrijednosti od milijun kuna te 90.000 kuna novčane pomoći. Pakete je u petak dobilo oko 900 vukovarskih obitelji koje će zahvaljujući brojnim donatorima iz cijele Hrvatske, za uskrsne blagdane imati trpezu kao i ostale obitelji u drugim dijelovima Hrvatske. Hrane će biti dovoljno za naredna tri mjeseca, dodao je.

Prema njegovim riječima u akciji je sudjelovalo 250 udruga uključujući i udruge proistekle iz Domovinskog rata, sportske klubove, Udruge žena Katarina Zrinski, škole i druge organizacije organizacija, kao i 47 gradova diljem Hrvatske.

“Srce mi je puno nakon uspješno završene akcije. Zahvaljujem ovom prilikom svima koji su se uključili u akciju kako bi potrebite obitelji u Gradu heroju imale dostojan Uskrs”, rekao je glavni koordinator akcije Predrag Peđa Mišić dodajući kako posebnu zahvalu upućuje Kaštelima i Zračnoj luci Split koja je na račun Humanitarne akcije uplatila 40.000 kuna i prikupila 30 tona robe, te Udruzi za zaštitu životinja Dubrovnik koja je uplatila 10.000 kn.

U Vukovaru su u subotu, 8. travnja okupili koordinatori ove humanitarne akcije kako bi prikupljene donacije predali Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a koji su prikupljena sredstva potom proslijedili građanima u potrebi.

“Ovo je uistinu velikodušna pomoć za Vukovar i njegove građane u potrebi. Uistinu diljem Hrvatske građani su prepoznali važnost ove humanitarne akcije te su se odlučili sudjelovati”, rekla je Sandra Rapčak, predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, dodajući kako je ova akcija uz svoj plemeniti karakter dodatno ujedinila i veliki broj braniteljskih udruga.

Momir Stojanac, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Solin podsjetio je kako su se na akciju odlučili kada su putem medija vidjeli koliko je potrebitih građana u Vukovaru, a kako je i sam jedno vrijeme živio u našem gradu, odlučili su se pomoći.

Mišić ističe kako se u posljednje tri godine u Vukovaru na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom i dogradonačelnikom Marijanom Pavličekom vide pozitivni pomaci, te kako se nada da će i nakon izbora nastaviti raditi na boljitku grada i života njegovih stanovnika kako ovakve akcije više ne bi bile potrebne. Posebnu zahvalu uputio je svojim najbližim suradnicima koji su bili 24 sata dnevno na raspolaganju tijekom cijele akcije, vukovarskim konzervativcima Robertu Rapanu, Željku Ivančiću, Nikoli Skubanu, Nikoli Bjelanoviću i Draganu Stefanoviću.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print