Potpisan koalicijski sporazum u Sisku

Gradska organizacija Hrvatske konzervativne stranke Grada Siska potpisala je u utorak, 11. travnja 2017., sa sisačkim gradskim organizacijama HDZ-a, HSLS-a i HSP AS-a koalicijski Sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u svibnju s kandidatom za gradonačelnika i listom za Gradsko vijeće Grada Siska. Koalicijski sporazum potpisao je predsjednik GO HKS-a Sisak Mario Markić.

U prepunoj dvorani hotela Panonija članovi i simpatizeri stranaka potpisnica Sporazuma upoznati su s ciljem ovoga koalicijskog okupljanja, a on je: stvaranje uvjeta za korijenite promjene u sustavu upravljanja Gradom Siskom kao temeljnom preduvjetu gospodarskog, kulturnog i socijalnog napretka Siska i Sisačko-moslavačke županije.

“Prepuna dvorana hotela Panonija govori najviše o šansama ove koalicije. Sisak je previše puta do sada bio sinonim za korupciju i afere njegovih čelnika koji su grad i njegove stanovnike doveli do ruba siromaštva. Kandidati ove koalicije tome će napokon stati na kraj i opravdati velika očekivanja i povjerenje birača”, rekao je  predsjednik sisačke organizacije HKS-a Mario Markić.

Kandidat koalicije za gradonačelnika Siska Franjo Šaban (HDZ)  istaknuo je kako je ovo početak jednog novog iskoraka u vraćanju grada Siska na put pobjeda i ponosa. Naglasio je kako je počašćen što je kandidat pobjedničke koalicije s izrazito hrvatskim predznakom. “Za promjene je važna vizija i želja za pobjedom, a politici mora biti stalo do ljudi”, dodao je Šaban.

“Dolazi novo vrijeme, vrijeme za poticanje vrijednosti, međusobnog slušanja i uvažavanja, vrijeme za pošten rad, vrijeme vjerodostojnosti politike i političara, vrijeme poštenih i radišnih, okrenutih prema građanima koji su ih i birali. Vratit ću vjerodostojnost u sisačku, našu politiku. Biti gradonačelnikom našeg grada, izrazito je velika čast, a dignuti ga iz pepela u kojem se sada nalazi je veliki izazov. Za taj izazov spreman sam cijelim svojim bićem. Ovaj grad treba nove ideje, novu hrabrost, novu strast. Treba razvoj, treba ulaganja u nova radna mjesta, a ne kredite za šminkanje. Stanje u gradu je teško, u najmanju ruku teško. S jedne strane imamo ulaganje u šminkanje, u zahvate koji ne otvaraju nova radna mjesta. S druge strane imamo ljude koji kopaju po kantama za smeće i nemaju gdje raditi“, rekao je Šaban i zaključio kako Sisak treba pokrenuti.

Sisačko-moslavački župan, i HDZ-ov kandidat za tu dužnost i u naredne četiri godine, Ivo Žinić istaknuo je kako je realno očekivati pobjedu na razini županije te svih gradova i općina. Žinić je ustvrdio kako im je za veliku pobjedu potrebna suradnja ove četiri stranke, ali i kako očekuju da će im pristupiti još neke. HDZ-ov ministar Goran Marić koji je  član Predsjedništva HDZ-a i stranački povjerenik za Sisak, ovaj je skup nazvao događajem za buđenje Siska.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print