Aktivnosti dogradonačelnika Vukovara

Čelnici Vukovara, gradonačelnik Ivan Penava i dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček posjetili su u utorak proizvodni pogon tvrtke Silber Vukovar u Gospodarskoj zoni i sastali se s direktoricom Martinom Hruškovom te talijanskim vlasnikom Ticianom Brazzaleom i njegovim partnerima.

Tvrtka se bavi proizvodnjom PVC obuće za profesionalnu i privatnu uporabu, a 90 posto proizvodnje izvozi se na europsko tržište, Izrael i Sudijsku Arabiju, rekla je direktorica Hruškova.

Ova tvrtka, koja je počela raditi u Gospodarskoj zoni početkom prosinca prošle godine u hali površine 5.960,82 m2., trenutačno zapošljava 53 radnika koji rade u tri smjene na tri proizvodne linije. U planu je proširenje proizvodnih kapaciteta nabavom još tri linije gdje bi posao moglo naći još 15 radnika.  Gradonačelnik Penava izrazio je zadovoljstvo što je u Vukovar došla i treća tvtrtka koja proizvodi obuću, a zajedno zapošljavaju 200 radnika.

Pavliček i Penava u utorak su sa suradnicima obišli i sanirane ulice u prigradskom naselju Lipovača. Riječ je o Slavonskoj i Dalmatinskoj ulici.

Dogradonačelnik Marijan Pavliček naglasio je kako je to četvrta ulica koja je ove godine sanirana u Lipovači, a još ih je pet sanirano u Sotinu te je dodao kako će u iduća dva mjeseca u ovim naseljima izgraditi i otresnice u vrijednosti oko 100.000 kuna s obzirom da se radi o izrazito poljoprivrednom kraju.

Gradonačelnik Penava napomeno je kako želi jednak standard života u svim dijelovima grada Vukovara i njegovim prigradskim naseljima, a da se to i postiže svjedoče mnogi zadovoljni građani.

U sanaciju ovih cesta utrošeno je više od 360.000 kuna i one izgledaju kao nove. Dobile su novi asfaltni sloj i infrastrukturu ispod asfalta, horizontalnu i vertikalnu signalizaciju te nove nogostupe.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print