Ivo Milić: Trogir pod mojim vodstvom neće drugima gledati u leđa

Ivo Milić, Trogir

Ivo Milić, predsjednik HKS-a Trogir i vijećnik u gradskom vijeću Grada Trogira objavio je kandidaturu za gradonačelnika Trogira. U tom povodu dao je intervju Slobodnoj Dalmaciji u kojoj najavljuje poteze koje će napraviti dobije li povjerenje Trogirana.

Ivo Milić: Trogir pod mojim vodstvom neće drugima gledati u leđa

Trogir će dobiti novoga gradonačelnika. To je jedino sigurno jer aktualni gradonačelnik ne ide u novu utrku za to mjesto. Pretendenata je više, a samo se jedan predstavlja kao ‘neustrašiv’. Ivo Milić kandidat je koalicije Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i Hrasta za gradonačelnika Trogira. Svoju je kandidaturu predstavio prolog četvrtka u Kneževu dvoru pred dvjestotinjak sugrađana koji su mu došli izraziti podršku.

Što to znači biti neustrašiv u politici? Ne bojati se DORH-a?

– Između ostaloga i to. Nemam iza sebe mrlja zbog kojih bi se bojao zakona. No, slogan moje kampanje ‘Neustrašivo’ prije svega označava način na koji se nosim s problemima. Ne bojim se uhvatiti u koštac s njima, a to je ono što Trogiru najviše treba.

Problema se ne bojite. A bojite li se konkurencije u ovoj utrci?

– Ni najmanje. Zar bih se trebao bojati SDP-ova kandidata koji je s mizernim radnim iskustvom bio pročelnik za prostorno planiranje i komunali i iza kojeg nije ostao ni jedan prostorni plan? Kad su došli na vlast, zbrinuli su ga na pročelničkom mjestu, a poslije mandata ponovno je zbrinut u EKO-Kaštelanskom zaljevu. On je tip čovjeka o kojem se drugi brinu, a ja sam tip koji se brine za druge! Koji spašava tvrtke koje je SDP doveo na rub propasti i isplaćuje plaće radnicima koje su ono doveli na prosjački štap.

Čini se da puno toga zamjerate SDP-u?

– Imam dvadeset milijuna razloga za to. Naime, toliki su dug ostavili u Trogir holdingu iako su imali čistu situaciju kad su ga osnovali s dvanaest tisuća kuna temeljnog kapitala. ‘Svojima’ Su uredno isplaćivali bogate savjetničke naknade, a radnicima pola plaće svaka tri mjeseca. U isto se vrijeme predstavljaju kao stranka koja štiti radnike i radnička prava. Takvo licemjerje doista teško podnosim.

A što je s HDZ-om?

– HDZ, nažalost, nije učinio dovoljno da se obračuna s negativnim naslijeđem SDP-a u Trogiru. Kao da nisu svjesni da nam slijedi totalno potonuće ako se SDP vrati na vlast u gradu. SDP je totalno neprepoznatljiva oporba na državnoj razini, nemaju svog kandidata za Zagreb, nemaju jakog kandidata u Splitu, u županiji nemaju šanse… A gdje će sa svim tim svojim ljudima koje tako vole zbrinjavati? Ovdje na naše jasle. Ja to ne mogu dozvoliti!

Pa kako to mislite zaustaviti?

– Tako što ću postati gradonačelnik i dobiti priliku u gradskoj upravi ono što sam napravio sa svojim ljudima u Trogir holdingu. Treba uvesti reda u Grad i mi ćemo to napraviti!

To sve lijepo zvuči, ali građani očekuju neke konkretne planove. Što mislite napraviti za Trogir?

– Trogir je jedini grad na hrvatskom Jadranu koji stagnira. Grad se ne razvija, a potencijal postoji. Jedan od glavnih prioriteta mi je donošenje prostornih planova koji su preduvjet za razvoj grada. Onda ću na temelju tih planova napraviti knjigu investicija kako bi svi potencijalni investitori unaprijed znali kakve su investicije u Trogiru poželjne, kakav grad želimo biti u budućnosti. Time će se cijeli postupak ubrzati i investitori neće ubiti novac čekajući da zabiju prvu lopatu. Trogir će postati grad u kojem je poželjno poslovati i koji zna što želi.

Koji je potencijal Trogira po Vama loše iskorišten?

– Neupitno je to onaj turistički. Grad smo pod zaštitom UNESCO-a, a nemamo poštenih hotelskih kapaciteta. Muzej godišnje ne posjeti ni rodbina pustih zaposlenika koji su tamo kroz godine uhljebljeni. Trogir ima što pokazati, ali kao da se srami. A nema se ni ovaj grad čega sramiti osim ovih koji su se dosad smjenjivali na vlasti i dozvoliti da bude jedini grad na hrvatskom Jadranu koji stagnira.

Budućnost Trogira, znači, počiva na investicijama i turizmu?

– Između ostaloga. Investicije će donijeti nova radna mjesta i to je ono što želim. Naravno, nije sve samo u investicijama. Grad nema budućnosti bez djece i za njih ćemo napraviti puno. To je samo nastavak politike Konzervativaca u Trogiru. Amandmanom smo već u ovom mandatu osigurali prvašićima besplatne udžbenike, a nakon pobjedne na izborima besplatne će udžbenike dobiti svi osnovnoškolci. U svakoj ćemo gradskoj četvrti napraviti po jedno moderno dječje igralište. Situacije je s igralištima u Trogiru alarmantna, djeca se igraju po ulicama što predstavlja ugrozu za njihovu sigurnost. To je nedopustivo, sigurnost djece mora nam svima biti na prvome mjestu! To je i glavni razlog zašto ćemo izmjestiti školu s rive i sagraditi novi objekt s pripadajućom dvoranom na novoj lokaciji. Sadašnja je škola u lošem stanju i trogirska djeca zaslužuju bolje!

Vjerujete li da ćete niti u prilici sva obećanja doista ispuniti?

– Da ne vjerujem, ne bih se kandidirao. Građani znaju što konkurenti nude i da ne otvore usta i ne podijele promidžbu. Osvrnete se po gradu i vidjet ćete njihove domete. Oni su se smjenjivali na vlasti i doveli nas situacije da cijela hrvatska obala napreduje brže od nas.
Svi koji i dalje žele Trogir koji gleda drugima u leđa neka glasaju za njih. Za mene će glasati oni koji se ne boje okrenuti novu stranicu i žele sa mnom pisati jednu novu, uspješnu trogirsku priču.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print