Pavić i Kordić i dalje povlače sredstva iz EU fondova

HKS-ovi načelnici općina Sibinj i Vođinci, Josip Pavić i Martin Kordić potpisali su u petak, 30. ožujka 2017., u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Ugovor o sufinanciranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ), kojim je njihovim općinama dodijeljeno 100.000 kuna. Potpisivanju je bila nazočna ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac.

Prema riječima načelnika općine Sibinj Josipa Pavića, dobivena sredstva Općina će uložiti u nastavak izgradnje pješačke staze u naselju Bartolovci, dok će općina Vođinci sredstva uložiti u modernizaciju ceste, rekao je načelnik općine Martin Kordić.

Ministrica Gabrijela Žalac, čestitala je svim korisnicima te naglasila kako je Program održivog razvoja lokalne zajednice koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

„Ove smo godine osigurali dvostruko više sredstava nego prošle godine, za revitalizaciju i razvoj najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske“ istaknula je u uvodnom obraćanju korisnicima ministrica Žalac. Za razliku od 2016. godine, kada je na raspolaganju bilo 48,1 milijuna kuna, MRRFEU je u 2017. godini za razvojne projekte jedinica lokalne (područne) samouprave, kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju, osiguralo znatno više sredstava – ukupno 117,7 milijuna kuna, od čega 72,7 milijuna za 235 projekta najslabije razvijenih područja.

“Ministarstvo je putem Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata, do sada sufinanciralo ukupno 810 manjih infrastrukturnih projekta u iznosu od 226 milijuna kuna, čime je realizirano 25 posto iskazanih potreba jedinica lokalne i područne samouprave za izgradnjom ili obnovom komunalne i socijalne infrastrukture. Cilj nam je, naravno, dosegnuti još veći postotak realizacije iskazanih potreba, što ćemo i učiniti, kako kroz PORLZ tako i kroz druge programe koji su nam na raspolaganju jer mi smo tu zbog Vas!”, rekla je ministrica Žalac.

Program se provodi po metodologiji ESI fondova, čime izravno doprinosi jačanju i daljnjem razvoju administrativnih kapaciteta samih korisnika, s ciljem učinkovitijeg povlačenja sredstava ESI fondova.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print