Šibenski dogradonačelnik i predsjednik Gradske organizacije HKS-a Grada Šibenika Nikica Penđer i saborski zastupnik Hrasta – pokreta za uspješnu Hrvatsku Hrvoje Zekanović potpisali su u ponedjeljak, 27. veljače 2017., na šibenskoj tvrđavi Barone koalicijski sporazum dviju stranaka kojim se na predstojećim lokalnim izborima Zekanović kandidira za šibenskog gradonačelnika, a Penđer za dosadašnju funkciju dogradonačelnika.

“Idemo iskreno, ponizno i u službi građana. To me vodilo kroz tri i pol godine mandata i znam da će moje iskustvo pomoći ovom trećem putu, a pravi rezultati znat će se 21. svibnja”, rekao je dogradonačelnik Penđer.

“Jako mi je drago da smo upravo na ovom mjestu punom simbolike na kojem smo pokazali da se uz puno entuzijazma, rada, truda i ljubavi prema rodnom gradu može napraviti veliki iskorak”, rekao je Zekanović i najavio da je savez koji sklapa s Penđerom savez za Šibenik.

“Savez ljudi koji su se dokazali i privatno i ljubavlju prema gradu i domovini pa sam siguran da će jamčiti perspektivu gradu kojeg brojke danas stavljaju u jako lošu poziciju u odnosu na sve hrvatske gradove prema BDP-u, a prema stupnju gospodarske razvijenosti, Šibenik je najlošiji županijski centar na Jadranu s najmanjim proračunom. Gospodarski razvoj, ostanak i povratak mladih u Šibenik bit će u fokusu našeg djelovanja”, najavio je Zekanović. Naglasio je kako je došlo vrijeme za treću opciju čija su okosnica upravo on i dogradonačelnik Penđer te kako je siguran da ovaj put građani osim dvije velike stranke mogu birati i treću opciju.

Podsjetimo, Zekanović je ušao u Sabor na HDZ-ovoj listi, a na novinarsko pitanje što na novu koaliciju kažu u HDZ-u, odgovara kako je hrvatsko društvo demokratsko te da se nacionalni i lokalni izbori igraju po različitim pravilima.

“Koalicije se sklapaju i razvrgavaju, a ovaj put smo čvrstog stava da trenutačna garnitura u Šibeniku ne zaslužuje još jedan mandat”, kazao je Zekanović. Nikica Penđer dodao je da na izbore ne izlazi kontra HDZ-a ni SDP-a nego kako bi ponudio nešto novo. Izrazio je nadu da je svojim radom pokazao da se može voditi drukčija politika te istaknuo da građanima ne treba davati prazna obećanja.

Oba kandidata istakunla su kako prema rezultatima posljednjih anketa očekuju izjednačen rezultat sa SDP-om u prvom krugu, a uđu li u drugi krug s HDZ-om vjeruju da će bilo čija pobjeda biti vrlo tijesna s tim da očekuju svoju pobjedu.

“Drugi krug je, rekao bih, sto posto izvjestan jer se pokušava stvoriti privid nadmoći, ali analize tvrde suprotno”, tvrdi Zekanović i dodaje da “treba biti svjestan realnog stanja u gradu ‘u kojem imamo ‘facelifting’, a stvarnih projekata koji znače iskorak nema”, ističe Zekanović.

“Gospodarski razvoj Šibenika te ostanak i povratak mladih bit će u fokusu našeg djelovanja. Vrijeme je za treću opciju i siguran sam da će birači imati kvalitetniji izbor, između ove naše opcije i kandidata jedne velike stranke”, rekao je Zekanović i naglasio kako će rješavanje problema Tvornice elektroda i ferolegura TEF-a biti u fokusu njegovog mandata budućeg gradonačelnika, tvrdi Zekanović.

“Pitam sve garniture koje su dosad vladale Šibenikom što se napravilo po pitanju TEF-a otkad smo pljeskali kada se rušio dimnjak. To je jedini projekt koji može značiti gospodarski iskorak i ne stavimo li ga u funkciju, Šibenik nije grad perspektive jer loše gospodarski i demografski pa nitko neće imati slaviti tisuću godina grada ako se ovaj trend nastavi”, ističe Hrastovac Zekanović.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print