Šibenski HKS obilježio dvije godine postojanja

Šibenski konzervativci proslavili su u Vrpolju, mjestu u kojem je osnovan prvi ogranak Konzervativaca Šibensko-kninske županije., drugu godinu postojanja.

Izaslanstvo Konzervativaca, na čelu s predsjednikom Gradske organizacije HKS-a Grada Šibenika i šibenskim dogradonačelnikom Nikicom Penđerom, položilo je cvijeće kod spomenika Gospe od okova, čime je poslalo simboličnu poruku, kako kažu, da nitko, ali baš nitko ne smije biti okovan u našoj prelijepoj zemlji Hrvatskoj.

“Svaka tradicija ima svoj početak negdje u povijesti, a hrvatska je tradicija na obali Jadrana započela upravo u prvom hrvatskom dalmatinskom gradu Šibeniku. Šibenik je najbolji primjer kako su Hrvati od prvih dana na ovim našim hrvatskim prostorima bili kadri izgraditi nešto lijepo i respektabilno što će preživjeti buduća turbulentna stoljeća. Od vas se, dragi moji konzervativci, očekuje da gradite jer je bit konzervatizma upravo izgradnja na starim tradicionalnim temeljima. Pri tom morate imati na umu da bez pozitivnog pristupa novim izazovima i težnje za napretkom može biti tradicionalizam, ali nema konzervatizma. Konzervatizam ne živi u prošlosti, ali ju čuva jer je ona nešto jako vrijedno”, kazao je u Nikica Penđer.

“Uloga prošlosti je vrlo važna jer smo zbog toga danas ono što jesmo, naša je prošlost dio našeg identiteta. U njoj smo pobjeđivali i gubili, donosili dobre odluke, ali i katastrofalno griješili. Te pobjede i dobre odluke trebaju biti pokretač, motiv svakoj budućoj generaciji Hrvata da dokažu kako mogu bolje od svojih prethodnika. Na greškama moramo učiti kako ih nikada više ne bismo ponovili”, rekao je predsjednik šibenskih konzervativaca.

Uz prisjećanje kako je u prošlosti Šibenik uistinu bio kraljevski grad, važna luka, grad industrijske proizvodnje, Penđer je pozvao konzervativce da ga ponovo učine ponosnim kraljevskim gradom i izbore se da naša luka ponovo bude važna luka, a naši građani ponosni građani ovoga grada.

“To znači da nova generacija Šibenčana ima priliku pokazati koliko može i zna vraćajući gradu stari sjaj. Kud ćete većeg motiva od tog. Naš zadak, dragi šibenski konzervativci, je da ovaj grad iskoristi sve svoje potencijale, okrene se novim tehnologijama i otvori svjetskim trendovima u sferi maloga i srednjeg poduzetništva koji je temelj hrvatskog gospodarskog oporavka, a to možemo samo ako transparentno budemo upravljali ovim gradom, ne umjesto građana, nego zajedno s njima”, zaključio je Nikica Penđer.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print