MVP mora osuditi nove provokacije iz Beograda

Hrvatska konzervativna stranka najoštrije osuđuje najnoviju provokaciju navijača Crvene Zvezde koji su na košarkaškoj utakmici Eurolige, u četvrtak u Beogradu, raširili veliki transparent s tenkom i srpskom zastavom na kojoj je ćirilicom ispisano ime grada heroja Vukovara.

Smatramo da je ovo još jedna bezočna provokacija s tendencijom poticanja mržnje i vrijeđanja spomena na žrtvu Grada Vukovara. Sudionici ovog zbivanja i organizatori, kao i srbijanski državni vrh, koji nije smatrao potrebnim osuditi ovakvo ponašanje navijača, očito zaboravljaju koji su se svi zločini činili s takvim tenkovima koji su cvijećem ispraćani iz Beograda prema Vukovaru. Zaboravljaju da je u agresiji na Vukovar poginulo oko 2500 hrvatskih branitelja, ubijeno 1500 civila, od čega 86 djece, prognano 22.000 Vukovaraca, da je 8000 branitelja završilo u srbijanskim koncentracijskim logorima, da se još oko 400 osoba vode kao nestale, da je na Ovčari ubijeno 260 ranjenika i civila, a grad Vukovar potpuno razoren i sravnjen sa zemljom.

Stoga očekujemo odgovarajuće reagiranje hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, povlačenje hrvatskog veleposlanika iz Republike Srbije na konzultacije te upućivanje prosvjedne note državnom vrhu Republike Srbije i čelništvu Međunarodne košarkaške federacije s jasnom osudom ponašanja navijača i zahtjevom da se odgovarajuće kazne klub i navijači koji su nosili sramotni transparent.

Smatramo da je pravodobno reagiranje na ovakve ratnohuškačke poruke nužno radi sprječavanja novog vala mržnje i poticanja na neke nove osvajačke pohode koji se posljednjih tjedana mogu čuti iz usta najviših srbijanskih dužnosnika.

Predsjednik Glavnog odbora HKS-a
Draženko Kožul

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print