Konstantni pokušaji destabilizacije Republike Hrvatske, odnosno pokušaji destrukcije njezinih institucija nemaju kraja. Namjera je izazvati njihovu paralizu i nefunkcionalnost pomoću raznih i već prokušanih metoda. Jedna od njih je i konstantno umjetno proizvođenje afera osobito na nedavnom primjeru putovanja Predsjednice Republike u SAD.

Antidržavni vanjski elementi kroz svoj utjecaj na nevladine udruge, određene pripadnike nacionalnih manjina i pojedince iz saborske oporbe sustavno rade na pokušaju destabilizacije Republike Hrvatske.

Najsvježiji primjer destrukcije najvišeg državnog tijela, Hrvatskog sabora, možemo vidjeti na istupima dežurnog „velikana hrvatske politike“ Ivana Pernara.

Vrijeme je da hrvatska javnost počne tražiti jasne odgovore na pitanje tko doista stoji iza takvih manipulacija, koji su razlozi i kakve posljedice mogu imati takve revolucionarne metode Živoga Zida. Osobito ako takve metode hrvatske institucije dovedu do stupnja destrukcije na kojem se one više neće moći kontrolirati.

Takvi planski scenariji slabljenja Hrvatske države i njezinih institucija pogoduju vanjskim antidržavnim elementima koji u tim isprovociranim konfuzijama hrvatskog nacionalnog tijela mogu lakše ostvariti svoje ciljeve.

Takvu sustavnu dekonstrukciju proizvode određeni saborski zastupnici koji ne poštuju hijerarhiju, kojima nije sveta nacionalna himna a raspravu o određenoj temi spuštaju na degutantnu razinu. U prvom sazivu Hrvatskoga Državnoga Sabora sjedilo je 89 doktora znanosti, a sada  glavnu riječ vode ljudi upitne razine obrazovanja.

To sve može imati razarajuće posljedice za hrvatsko društvo i državne institucije, a posljedice ćemo snositi mi, tzv. obični mali građani kao i naši potomci i to kroz gospodarske, ekonomske, političke, sociološke aspekte društva.

Još jednom naglašavamo da se na Markovom trgu upravo pokušava revolucionarnim populističkim metodama ugroziti   funkcioniranje Hrvatskog sabora. Vrijeme je da se Ivanu Pernaru i njegovim jatacima konačno kaže – dosta je bilo vaših farsi!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print