Imunološki zavod vs Sveučilišna bolnica Blato

Hrvatska konzervativna stranka u potpunosti podržava Vladu Republike Hrvatske u nastojanju da Imunološki zavod ponovno postane državna institucija u korist i na usluzi hrvatskim građanima i pacijentima.

U medijima se posljednih dana pojavljuje vijest kako su Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić zainteresirani ozbiljno sudjelovati u rješavanju pitanja Imunološkog zavoda, odnosno biti partner Vladi RH, kako bi isti bio spašen.

Zabrinjava nas činjenica kako, vjerojatno iz političkih razloga ili velike zainteresiranosti javnosti, gradonačelnik nudi pomoć državi, a da istovremeno već dulji niz godina šuti, zanemaruje i ne izjašnjava se o budućnosti „Sveučilišne bolnice“ u Blatu.

Potrebno je podsjetiti kako su gradnju „Sveučilišne bolnice Blato“ financirali građani Grada Zagreba i kako ta investicija stoji u nepomičnom stanju već 25 godina, a do sada izgrađeni dijelovi i dalje propadaju. Grad Zagreb ulaže velika sredstva u mnoge druge projekte od kojih su neki upitne važnosti za građane. Grad je spreman ulagati sredstva i u državne projekte poput Arene Zagreb ili sada Imunološkog zavoda, a da istovremeno ne pokazuje niti najmanju zainteresiranost riješiti projekt „Sveučilišne bolnice Blato“ i time poboljšati zdravstveni standard građana Zagreba, ali i cijele Hrvatske. Za napomenuti je, kako neki izračuni pokazuju, da bi dovršenje bolnice građane koštalo čak i manje, nego primjerice sredstva koje je država uložila dogradnju KBC-a Zagreb. Zato je potpuno nejasno gdje je i zašto gradonačelnik izgubio interes za „Sveučilišnu bolnicu Blato“.

Hrvatska konzervativna stranka smatra kako Vlada Republike Hrvatske ima mogućnosti samostalno financirati državni Imunološki zavod i spasiti ga od propadanja. Stoga dajemo punu podršku radnicima Imunološkog u njihovim nastojanjima, a gradonačelniku poručujemo da se konačno počne brinuti o novcima građana Zagreba koji su uloženi u gradnju „Sveučilišne bolnice Blato“.                                 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print