Predrag Mišić koordinator akcije „Vukovar živi 365 dana“

 Predsjednik Odbora za branitelje HKS-a Vukovar Predrag Peđa Mišić koordinator je nove humanitarne akcije koja nosi naziv „Vukovar živi 365 dana“ koju je pokrenula Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja grada Solina s ciljem pomoći egzistencijalno ugroženim obiteljima Grada Vukovara.

“Cilj akcije je pomoći potrebitim obiteljima. U Vukovaru je 527 obitelji koje žive na rubu egzistencije među kojima ima i obitelji hrvatskih branitelja. Nažalost takvih obitelji ima i u cijeloj Hrvatskoj. U akciju je uključen velik broj braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske”, rekao je  Predrag Peđa Mišić.

Akcija je potekla od Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja grada Solina. Iz Udruge navode da već imaju iskustva u humanitarnom djelovanju,  jedna od većih provedenih akcija je “Za djecu doma Maestral” u Splitu u kojoj su u 20-ak dana uspjeli prikupiti 240.590,00 kuna. Ova nova akcija nosi naziv „Vukovar živi 365 dana“, a posvećena je gradu Vukovaru jer organizatori smatraju da je situacija loša u cijeloj Republici Hrvatskoj, a herojskom gradu pomoć je najpotrebnija. Akcija će trajati od 10. siječnja do 10. travnja 2017. godine.

Branitelji imaju namjeru prikupljati odjeću, hranu, higijenske potrepštine i novac. U idućih nekoliko dana bit će objavljen i žiro račun na koji će se moći uplatiti novčana sredstva za potrebite obitelji. Mišić je dodao kako će se sva prikupljena roba popisati, a popis o tome predati uredu državne uprave, dok će same donacije po završetku akcije biti predane udruzi Djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja koji će to proslijediti do krajnjih korisnika.

Za one koji se žele organizirati u svojim gradovima glavne organizatore mogu kontaktirati na mail vukovar.zivi365dana@gmail.com ili na brojeve mobitela: Momir Stojanac predsjednik UHBLPTSP Solin 092/160-2626;  Predrag Mišić glavni koordinator 098/907-6582.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print