Kordić i Pavić na sjednici Odbora regija

Na poziv predsjednika Europskih konzervativaca i reformista (ECR Group) u Odboru regija, gospodina Roba Jonkmana i zastupnice u Europskom parlamentu Ruže Tomašić, načelnik Općine Sibinj i član Predsjedništva HKS-a  Josip Pavić i načelnik općine Vođinci i član Predsjedništva HKS-a Martin Kordić bili su u srijedu i četvrtak, 7. i 8. prosinca 2016. godine, u radnom posjetu Bruxellesu.

Tijekom posjeta, načelnici su sudjelovali u radu 120. plenarne sjednice Odbora regija na kojoj se raspravljalo o aktualoj temi partnerstva zemalja članica Europske unije i Turske u rješavanju izbjegličke krize i problema imigranata.

Prvoga dana radnog posjeta Bruxellesu načelnici Kordić i Pavić nazočili su  prijemu kojeg je organiziralo Predsjedništvo u Odboru regija. Sljedećeg dana održana je plenarna sjednica Europskog parlamenta, a nakon toga organiziran je susret s članovima Odbora regija iz grupacije Europskih konzervativaca i reformista.

Pavić i Kordić sudjelovali su također na sjednici i radionici Odbora regija europskih konzervativaca i reformista (ECR Group) na kojoj su konzervativci s lokalne razine, načelnici i gradonačelnici, iz 17 država članica raspravljali o budućnosti Europske unije. U sklopu radionice održana su dva panela na kojima se razgovaralo o budućnosti EU-a. Rasprava o predviđanjima i potencijalnim budućim scenarijima razvoja EU bila je sadržaj prvog, dok su se na drugom iznosila stajališta lokalnih i regionalnih vlada, točnije njihovih predstavnika. Također, predstavljena su i viđenja prijedloga EU-a za reformu sustava azila, poboljšanje kanala za zakonite migracije u Europu te integraciju imigranata. Mišljenje Odbora za regije izradio je gradonačelnik sicilijanskog lučkog grada Catanije Vincenzo Bianco, a zastupnik u Flamanskom parlamentu Karl Vanlouwe sastavio je mišljenje o integraciji. Tijekom posjeta Bruxellesu posjetili su i Ured zastupnice Ruže Tomašić u Europskom parlamentu, a na plenarnoj sjednici Odbora regija susreli su se sa županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print