Penđer na dodjeli priznanja šibenskim volonterima

U povodu Međunarodnog dana volontera, šibenski dogradonačelnik i član Predsjedništva HKS-a Nikica Penđer te Mirjana Žurić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika nazočili su dodjeli priznanja volonterki godine Klari Višnjić i Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić koju je ove godine prvi puta dodijelio Savjet mladih grada Šibenika te ukazali na važnost poticanja volonterstva, posebno u današnje vrijeme.

“Danas je vrijeme kada svi negdje žure, a ovi volonteri dali su sebe za dobrobit unatoč užurbanosti. Ovi ljudi ovdje dokaz su da i u ovom gradu postoji volonterska zajednica, a mogu biti poticaj drugima da rade za dobrobit drugih, da se ne štede, jer jedino tako mogu biti ispunjeni”, rekao je na dodjeli priznanja dogradonačelnik Nikica Penđer.

Kako navodi portal sibenik.in, volonterka godine  Klara Višnjić, 28-godišnja šibenska nevista iz Moslavine, volontirati je počela prije četiri godine kada je rodila prvo od troje djece, a danas aktivno volontira u udrugama Ardura i Roda.

“Počela sam volontirati zato što sam htjela promijeniti neke stvari koje su me smetale. Najviše sam volontirala preko udruge Roda. Kada sam se uključila u udrugu počela sam nalaziti sve više stvari koje me zanimaju i tako je krenulo. Moja poruka svima koji žele volontirati je da jednostavno krenu, neka nađu nešto što ih zanima i neka krenu – kazala je Klara koja ističe da su joj djeca razlog, a ne prepreka u volontiranju.

Gradska knjižnica nagradu za organizatora volontiranja godine dobila je, kako stoji u obrazloženju, jer zadnjih deset godina sustavno organizira volonterske programe te pomaže volonterima u osmišljavanju i realizaciji aktivnosti. U ime Gradske knjižnice Juraj Šižgorić nagradu je primio ravnatelj Vilijam Lakić.

“Iskreno sam iznenađen ovim priznanjem, a nadam se da ćemo pružiti primjer i ostalim organizacijama da se uključe i počnu poticati volonterstvo. Gradska knjižnica je otvorena za sve volontere i općenito sve one koji rade za opće dobro. Godinama surađujemo s udrugama mladih na području grada i drago nam je da smo dio volonterske zajednice. Najveću zaslugu za ovo priznaje zasigurno imaju djelatnice Dječjeg odjela knjižnice koji ima najviše volonterskih aktivnosti”, istaknuo je Lakić.

Ove godine u narančastoj zgradi na Banju osnovan je i volonterski centar gdje svi koji žele volontirati mogu doći i informirati se o mogućnostima. Centar u bazi trenutno ima 15 različitih organizatora volontera.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print