Penđer na predstavljanju 17. šibenske regate krstaša

„Grad Šibenik godinama podržava aktivnosti JK Val pa tako i Šibensku regatu krstaša. Bit će to jedna lijepa manifestacija koja će označiti uvertiru u mnogobrojna događanja koja nam predstoje tijekom prosinca“, kazao je  zamjenik gradonačelnika Šibenika Nikica Penđer i član Predsjedništva HKS-a na predstavljanju 17. po redu, Šibenske regate krstaša koja će se održati u subotu, 3. prosinca 2016., pozvavši građane da u što većem broju posjete regatu i popratni program.

U okviru regate održat će se i već tradicionalna manifestacija „Valovi Šibenika“. Bogat program regate koja se odvija u akvatoriju šibenske luke, u organizaciji Jedriličarskog kluba Val i pod pokroviteljstvom Grada Šibenika,  pored dogradonačelnika Penđera predstavili su i Marin Paić, predsjednik JK Val, Nikica Penđer,  Denis Marinov, predsjednik regatnog odbora i Zoran Lučić Luca, predsjednik povjerenstva „Valovi Šibenika“.

Početak regate, simboličnim pucnjem iz topa sa šibenske rive označit će  šibenski gradonačelnik Željko Burić. Sudjelovanje u regati prijavilo je 40-ak posada, a osim sportskog dijela programa organizatori su i ove godine pripremili bogat popratni program. „Šibenska regata krstaša prerasla je okvire sportskog natjecanja i postala kulturno-sportsko-zabavna manifestacija. Posvetili smo je blagdanu sv. Nikole, zaštitniku pomoraca, pa možemo reći da je ona postala festival mora i mornara“, istaknuo je predsjednik JK Val Marin Paić. Programu se priključila i ustanova Tvrđava kulture koja je u subotu 03. prosinca osigurala besplatan ulaz na tvrđavu Barone za sve građane koji od tamo žele pratiti regatu.

Uoči samog natjecateljskog djela, u petak 02. prosinca u caffe baru Domald održat će se izložba Foto kluba Šibenik „Čovik, more, obala“. Izložba će biti prodajnog karaktera, a sav prikupljen iznos bit će doprinos akciji „Tikula za val“. U okviru manifestacije „Valovi Šibenika“ ove će godine biti dodijeljena i posebna plaketa Marijanu Babiću koji je svojim brodom kraj Poreča spasio unesrećenog 75-godišnjeg češkog jedriličara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print