Slavonija i Srijem na mostu J. M. Nicoliera

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić u ponedjeljak, 29. studenoga 2016., predstavili su novopostavljene brončane ploče na mostu Jean Michel Nicoliera u Vukovaru.

Već generacijama se prepričava kako je Vukovar grad koji se nalazi i u Slavoniji i u Srijemu i to smo htjeli označiti na jedan simboličan način, prvenstveno u turističke svrhe, rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček dodavši kako su time htjeli i svima koji posjete Vukovar zaželjeti dobrodošlicu i u Slavoniju i Srijem.

Grad Vukovar postavio je kao zanimljivost i turističku atrakciju dvije brončane ploče na mostu J. M. Nicoliera „Dobro došli u Slavoniju” i „Dobrodošli u Srijem”, a po sredini mosta postavljena je kamena traka gdje se Slavonija i Srijem grle, rekla je pročelnica Sekulić te pojasnila kako je ploča „Dobrodošli u Srijem” označena je simbolima Srijema, a to su list vinove loze, grozd i jelen dok su na ploči „Dobro došli u Slavoniju” simboli žira, lista hrasta i kune.

Autor postavljenih ploča je akademski kipar Slaven Miličević, a njihova vrijednost iznosi 36.737,50 kuna, dok je vrijednost kamene trake 18.219,37 kuna. Pročelnica za kulturu i turizam najavila je i dodatne interpretacijske ploče koje će ispričati priču o povijesti mosta, posjetiteljima i građanima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print