Tomašić: Maknimo lopove da više ne mogu krasti

Kandidati koalicije HDSSB-HKS u V. izbornoj jedinici, predvođeni predsjednicima stranaka Ružom Tomašić i Draganom Vulinom te vukovarskim dogradonačelnikom i zamjenikom predsjednice HKS-a Marijanom Pavličekom u okviru predizborne kampanje posjetili su u ponedjeljak, 5. rujna 2016., općinu Sibinj gdje ih je dočekao načelnik Općine i član Predsjedništva HKS-a Josip Pavić i brojni Sibinjci koji su iskoristili priliku i razgovarali s čelnicima dviju stranaka ujedinjenih u koaliciju.

“Ljudi već godinama nasjedaju istim ljudim i istoj politici. Ako izađete 11. rujna na izbore i zaokružite koaliciju HKS i HDSSB politika počinje pošteno. Politika nije teška i komplicirana, obećate narodu što će te raditi, to ostvarite ako to ne ostvarite narod vas kazni na sljedećim izborima. Naš narod izgleda ima jako kratko pamćenje jer pogledajte što nam se od države događa, sve je manje stanovnika i sve praznija, a samo se filozofira. Sada se pametni javljaju i Slavoniji će pomoći, i mi smo krivi što nam se događa jer mi zaokružujemo i odlučujemo. Nikoga ne prozivamo što nas lažu, sagnemo glavu i šutimo. Razočarana sam kada gledam što nam se događa, ne znamo uzeti ni novce koje nam nude iz EU, kažu ne znamo, pa ako ne znamo ima onih koji znaju. Ako zovete krovopokrivače i  ne napravi vam krov dobro hoćete li ga opete zvati, nećete, pa isto je tako i s političarima. Pa kako možete zaokružiti one koji su nas krali godinama. Mi još uvijek valjda mislimo da su se nakrali dovoljno pa neće više. Maknimo lopove da više ne mogu krasti jer Ante Starčević je rekao ‘Pohlepne novac ne zasićuje nego nadražuje’.  Pohlepa neće nestatiti. Izađite na izbore, nađite ljude sebi slične i nemojte se više oslanjati da će nam drugi pomoći. Sami sebi jedino možete pomoći, izaberite one koji hoće raditi za Hrvatsku a ne živjeti od Hrvatske”, rekla je Ruža Tomašić na skupu u Sibinju.

Dragan Vulin poručio je Sibinjcima, da se Istrijani bore za sebe, Metković za sebe, Zagreb za sebe a da se Slavonci, bez obzira bili Bosanci, Hercegovci, Ličani ili Šokci moraju izboriti za sebe i Slavoniju u kojoj žive. – Ništa nam neće pasti s neba i ništa nam nitko pokloniti neće, moramo preuzeti odgovornost za sebe. Svi živimo u Slavoniji i ona nas hrani. Od Domovinskog rata Slavonija je zapostavljena i to su činjenice. Najsiromašniji smo kraj u Hrvatskoj i nitko od saborskih zastupnika iz velikih stranaka iz Slavonije, nije želio učiniti ništa i dići svoj glas za 187 milijuna kuna koje smo tražili za Slavoniju i njen napredak. I kažite to svima. Kažu imaju Projet Slavonija sada, nakon 25 godina, pa što su radili sve ove godine. Dosta nam je pustih obećanja. Nećemo moliti milostinju, izborit ćemo se da ono što je zarađeno u Slavoniji u Slavoniju bude i uloženo”, naglasio je Vulin, nositelj liste HDSSB-a i HKS-a, liste broj 9, u V. izbornoj jedinici.

Vulin i Tomašić naglasili su da se Hrvatska mora zauzeti za čvrst i odlučan stav o pregovorima Srbije u EU i ne dopustiti da netko s Hrvatskom briše pod i da se ne smije dozvoliti sluganska i podanička politika prema Bruxelesu, a posebno ne prema Beogradu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print