Penđer pozdravio šibenske prvašiće

U povodu početka nove školske godine šibenski dogradonačelnik i član Predsjedništva HKS-a Nikica Penđer posjetio je u ponedjeljak, 5. rujna 2016.,  Osnovnu školu Juraj Šižgorić te s pročelnicom za društvene djelatnosti Mirjanom Žurić i Ivicom Poljičkom, predsjednikom Gradskog vijeća grada Šibenika i Organizacijskog odbora za proslavu 950. obljetnice prvog spomena grada Šibenika te obradovao prvašiće prigodnim poklonom i riječima dobrodošlice.

“Svima skupa želim uspjeh na početku novog životnog razdoblja, da s lakoćom svladate svoje obveze i da vam škola bude radost i mjesto gdje ćete stvarati lijepa prijateljstva!”, rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer prilikom obraćanja djeci. Svi učenici učenici prvih razreda osnovnih škola dobili su olovke s oznakom „950“ kao uspomenu na jubilarnu godinu koja se svečano slavi u Šibeniku.

Ove je godine u prve razrede osnovnih škola na području grada Šibenika upisano 479 učenika, što je sedam prvašića više nego u školskoj godini 2015./2016. Najveći broj učenika prvih razreda upisan je u OŠ Juraj Šižgorić te u OŠ Brodarica i Juraj Dalmatinac. U OŠ Juraj Šižgorića, gdje je upisan 71 učenik, 36 više nego lani, u školskoj godini 2016./2017. provodit će se programi produženog boravka u dva razredna odjela prvog razreda. Radi se o povećanju jednog razrednog odjela produženog boravka u odnosu na prošlu školsku godinu. Osnovne škole na području grada Šibenika pohađa ukupno 3.342 učenika. Ove školske godine otvara se i područno odjeljenje škole Meterize na otoku Zlarinu, a prvi razred će pohađati jedna učenica, piše poratl sibenik.in.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print