Penđer: U Šibenik opet stiže novac za asistente

Zamjenik šibenskog gradonačelnika i član Predsjedništva HKS-a Nikica Penđer, u utorak, 30. kolovoza 2016., potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva u okviru programa “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih sporednica učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama”. Na prigodnoj svečanosti u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta ugovore je predstavnicima institucija koje su nositelji projekta uručio ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

“Pomoćnici u nastavi će  značajno olakšati praćenje nastave djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima. Također, veseli nas i činjenica da će posredstvom ovog programa 28 osoba ostvariti priliku za posao, dok će još dodatna četiri asistenta u nastavi financirati Grad Šibenik”, rekao je  Nikica Penđer za portal šibenik.hr.

Posredstvom Europskog socijalnog fonda Gradu Šibeniku odobreno je ukupno 1.050,00 kn za projekt uvođenja pomoćnika u nastavi za učenike s poteškoćama u razvoju. Grad Šibenik će u navedenom projektu participirati s iznosom od 196.271, 60 kn

Ugovorom su osigurana sredstva za rad 28 pomoćnika u nastavi u osnovnim školama na području grada Šibenika u školskoj godini 2016./2017., dok će za još četvero asistenata sredstva osigurati Grad Šibenik.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print