Članovi Predsjedništva HKS-a u Vođincima obilježili Dan Općine i Dan državnosti

Članovi Predsjedništva Hrvatske konzervativne stranke, izabrani na Općem saboru HKS-a početkom lipnja,  u subotu, 25. lipnja 2016., na poziv načelnika Općine i člana Predsjedništva Martina Kordića, posjetili su Općinu Vođinci gdje su sudjelovali u događanjima vezanim uz Dan općine Vođinci i Dan državnosti, koji se ove godine obilježavaju istoga dana.

Izaslanstvo HKS-a u kojem su bili predsjednica HKS-a Ruža Tomašić i zamjenici predsjednice prim. Ante Zvonimir Golem i Marijan Pavliček, položilo je vijenac kod spomenika svim Vođinčanima palim za Hrvatsku te nazočilo svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Načelnik Općine Martin Kordić upoznao je nazočne s postignućima i projektima ostvarenim na području općine  od lipnja 2015. do lipnja 2016.  Prema njegovim riječima, u tom razdoblju u Općini Vođnici izgrađena je  druga faza kanalizacijske infrastrukture  u suradnji s EIB bankom koja je financirala 90 posto iznosa. Općina Vođinci financirala je ostalih 10 posto iznosa iz vlastitih sredstava, a cjelokupna vrijednost projekta je 5.000.000,00 kuna.

Iz vlastitih sredstava proširena je cesta u ulici Josipa Kozarca u iznosu od 100.000,00 kuna. Osim infrastrukturnih projekata Općina je izdvojila dio sredstava za  pomoć udrugama koje djeluju na tom području,  crkvi, školi, DVD-u, lovačkom društvu, nogometnom klubu te uređenju dvorišta vrtića s igralištima. Općina također sufinancira prijevoz učenika srednjih škola.

Govoreći o budućim projektima, načelnik Kordić rekao je kako je u 10. mjesecu 2015. potpisan  ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju cjelokupne kanalizacijske mreže na području Općine Vođinci. U mjeri 7.1.1. odobrena su i sredstva u iznosu od 130.000,00 kuna za izradu Strateškog razvojnog plana Općine Vođinci.
‘Od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja odobrena su nam sredstva u iznosu od 150.000,00 kuna za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva’, zaključio je načelnik Općine Vođinci Martin Kordić.

Predsjednica HKS-a Ruža Tomašić u obraćanju vijećnicima naglasila je kako joj je čast biti u Vođincima u povodu Dana općine te je izrazila zadovoljstvo mjerama koje općinski dužnosnici poduzimaju za razvoj Vođinaca, posebno onih koje će zadržati mlade da ne odlaze u inozemstvo u potrazi za poslom.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print