Crveni manipulatori i kratka hrvatska pamet

Osim u rijetkim trenutcima nadahnuća i nacionalnog naboja, najviše iskazanim u borbi za slobodu Hrvatske, Hrvati se u miru kao i mnogo puta u povijesti, vraćaju političkoj naivnosti, neslozi, i već poslovično kratkom pamćenju, zbog čega su često gubili u miru ono što su osvojili u ratu. Tu političku naivnost i nevjerojatnu podložnost političkim manipulatorima, na žalost, možemo uživo promatrati danas tijekom najavljenog prosvjeda potpore Cjelovitoj kurikulskoj reformi.

Nije prošlo niti pola godine od kako je s vlasti sišla najgora Vlada u povijesti Hrvatske, čiji je predsjednik unio podjele u sve pore društva, srozao rejting Hrvatske u smeće, blokirao više od 300.000 građana, otvoreno podržao osobe osumnjičene za politička ubojstva u bivšoj državi, podignutom šakom zaprijetio neistomišljenicima “mi ili oni”, proglasio Hrvatsku slučajnom državom i još mnogo toga. Nakon svega toga, ovaj manipulator, vođen svojim najnižim nagonima proizvodnje pakla, ponovno se digao na noge i opet je u igri, pa čak i u velikoj prilici da se vrati na vlast.

Prosvjed je prema tome samo još jedan pokazatelj što je sve ujedinjena ljevica, ne birajući sredstva, uz bratstvo, slogu i jedinstvo izmanipuliranih hrvatskih građana u sprezi sa glasnim kulturnjacima, za koje je ovo idealan put samopromicije, spremna učiniti za povratak na mjesto vladajućih. Ovaj put pod krinkom potpore reformi koja, po svemu sudeći neće pridonijeti demokratizaciji škola u cilju demokratizacije društva, nego će opteretiti i unijeti dodatne podjele u ionako zagušeni obrazovni program.

No, pametni će reći da sudjelovanje u prosvjedu ne znači potporu Milanoviću, nego reformi obrazovanja, iako se predsjednik SDP-a otvoreno pohvalio kako je upravo on, i samo on, odabrao ljude koji su radili na kurikulskoj reformi. A ne treba biti jako pametan za dati odgovor na pitanje po kojim je kriterijima čovjek kojemu je politički moto “mi ili oni” birao ljude za ovu važnu reformu. Ona, kako su istaknuli i pojedini akademici, ipak u sebi sadrži i kukavičja jaja iz područja neznanstvene rodne ideologije, a s druge strane ne sadrži stručna mišljenja znanstvenika iz područja matematičkih i informatičkih znanosti. Ali, što drugo možete očekivati o Milanovića?

I sada će ti naši napredni, znanja željni, a u stvari vješto izmanipulirani građani, masovno izaći na ulice i podržati takvu kurikulsku reformu i pomoći ovom manipulatoru da pobere političke bodove i vrati se u politički život u velikom stilu kao tobožnji predstavnik naprednih snaga u Hrvatskoj. I pomoći Milanoviću da ostvari još jednu podjelu – u obrazovnom sustavu.

Na žalost, umjesto zagovaranja da se reforma vrati u mirne, znanstvene vode i u argumentiranoj raspravi iznjedri najbolji kurikulum, mediji i čelnici sindikata i oporbeni SDP, otvoreno požuruju, zagovaraju revoluciju i u konačnici, provode uličarsko nametanje ove, u stvari, ideološki obojane kurikulske reforme. Najgore u svemu ovome je što se dok ovo rade, zaklinju, ne samo svoju, nego i našu djecu.

Kako će se većina građana, pored svojih svakodnevnih problema snaći u svemu ovome kada je toj histeriji i prijetnji revolucijom podlegla i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja se podrškom Jokiću jasno svrstala uz Milanovića. Od prve osobe u državi očekuje se ipak više političke hrabrosti, a prije svega pismenosti. Ne previše optimistični, zaključujemo da će aktualna predsjednica ovakvim koracima teško nastaviti sljedbenički put prvog hrvatskog predsjednika.

Hrvatska će danas doživjeti još jednu revoluciju koja će na kraju na površinu izbaciti na površinu one ljude ili opskurne skupine koji prije svega gledaju svoje interese, a ne interese cijelog hrvatskog društva te ponovno gurnuti u stranu šutljivu većinu. Proces sazrijevanja hrvatskog naroda i nacije, očito je jako spor proces.

Hrvatska može bolje, kažu prosvjednici, a mi kažemo, može, ali samo bez ovakvih bezočnih manipulatora. No, ta vremena ćemo, očito, još morati pričekati.

Za kraj, vrijedi još jednom podsjetiti na ovu izjavu najvećeg talijanskog novinara i povjesničara Indra Montenellija “Znanje i razum govore, neznanje i predrasude urlaju”.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print