Infrastrukturni projekti u Općini Sibinj idu prema planu

Općina Sibinj, na čelu s načelnikom i dopredsjednikom HKS-a Josipom Pavićem, osim mjera zapošljavanja, nastavlja ubrzano s provedbom projekata vezanih uz obnovu  i izgradnju infrastrukture.

U srijedu, 18. svibnja 2016., održan je radni sastanak vezan uz projekt kanalizacijske mreže na području općine Sibinj. Sastanak je vodio voditelj projekta g. Davorin Tomljanović iz tvrtke Vodovod d.o.o., a ispred općine Sibinj sastanku su prisustvovali načelnik općine Sibinj Josip Pavić i njegov zamjenik te član projektnog tima na navedenom projektu Tomislav Topalović.
Ovaj projekt, u okviru projekta “Brod 2” financira se iz Europskog kohezijskog fonda u iznosu od visokih 85 posto, dok će se preostalih 15 posto financirati iz nacionalnih i lokalnih izvora.
Trenutačno se očekuje izdavanje lokacijske dozvole i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa  nakon čega će se ishoditi građevinska dozvola, što je glavni preduvjet za zadnju fazu realizacije projekta, a to je sama izgradnja sustava kanalizacije.
U navedenom razdoblju u prostorijama općinske uprave bit će organiziran uvid u projekt, koji će također biti dostupan Internet stranici Općine Sibinj.
“Važno je naglasiti da je ova faza projektiranja uspješno kandidirana na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, u kojem je Općina Sibinj trebala sudjelovati sa iznosom od 400.000 kuna, no budući da smo prošli na natječaju za njega smo od Ministarstva graditeljstva dobili 270.000 kuna čime smo u značajnoj mjeri smanjili općinski udio u sufinanciranju ovoga projekta, na što smo izrazito ponosni”, objavio je načelnik Josip Pavić na svojoj fb stranici.

Obnovljen srušeni križ ispred Crkve sv. Ivana Krstitelja

Općina Sibinj je također u rekordnom roku obnovila križ  ispred Crkve sv. Ivana Krstitelja koji su na Uskrsni ponedjeljak srušile nepoznate osobe. Križ je vraćen u prvobitno stanje i u srijedu, 20. svibnja, osvanuo u novom sjaju. Općina je angažirala tvrtku koja je križ vratila u prvobitno stanje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print