Goran Ilić: Policija u Osijeku provodi represiju

Vijećnici Hrvatske konzervativne stranke u skupštini Osječko-baranjske županije Goran Ilić i Ivan Zadravec, na sjednici održanoj u utorak, 24. svibnja 2016., glasovali su protiv izvješća o stanju sigurnosti na području Županije koju je za 20. skupštinsku sjednicu pripremila Policijska uprava osječko-baranjska te su istaknuli kako za takvu svoju odluku imaju poru građana Osijeka koji smatraju da policija u prometu primjenjuje pretjeranu represiju.

U raspravi o stanju sigurnosti u prometu, vijećnik Goran Ilić rekao je kako “glas protiv izvješća nije glas protiv policije ili protiv poštivanja zakona o prometu, nego glas protiv pretjerane policijske represije protiv građana, odnosno povećanja broja kazni”, rekao je naglasivši kako iznosi mišljenje brojnih građana.

Ilić je naglasio kako se s naplatom kazni pretjeruje, dok se broj poginulih u prometu usprkos tome nije smanjio.

“Sve samo s jednim ciljem, a to je punjenje državnog proračuna, naglasio je Ilić i dodao:

“Policija je prisutna na križanjima gdje sigurnost prometa nije ugrožena, a prema statistici, najveći broj nesreća čine alkoholizirani ili mladi i neiskusni vozači.  Podsjetio je kako se broj naplata kazni u Osijeku povećava iz godine u godinu, a najviše se kažnjavaju biciklisti. Umjesto represije, policija bi trebala djelovati preventivno i s lokalnom samoupravom dogovoriti iscrtavanje biciklističkih staza u gradu i educirati bicikliste s ciljem povećanja sigurnosti u prometu”, naglasio je Ilić.

I ostali vijećnici su u raspravi jasno dali do znanja da ovo negodovanje nije upereno pojedinačno protiv policijskih službenika i kako nije riječ o pritisku da se ne poštuju zakoni u prometu. Izvješće policije nije dobilo niti jedan glas, dio zastupnika je bio suzdržan, a većina protiv.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print